x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Anunț IMPORTANT pentru toți românii. Ce se va întâmpla cu taxele în următorii ani

Anunț IMPORTANT pentru toți românii. Ce se va întâmpla cu taxele în următorii ani

15 Oct 2022   •   14:25
Anunț IMPORTANT pentru toți românii. Ce se va întâmpla cu taxele în următorii ani

Nu vor fi modificări de taxe în următorii doi ani, potrivit ministrului Finanțelor, Adrian Câciu. El precizează că acestea nu vor crește în perioada 2023-2024.

"Nu intervin măsuri noi. Avem și analiza făcută de Comisia Europeană. Tot ce s-a stabilit, dacă vreți în ajustarea fiscală. Până la urmă, reforma fiscală a fost validată de Comisia Europeană, asta pot să vă anunţ", a spus ministrul Finanţelor, la Antena 3 CNN.

El a precizat că până acum s-au scos unele excepții din legi. 

"Nici nu au fost creșteri, a fost eliminarea unor excepții. Dacă vrem să fim sinceri până la capăt. Nu intervin măsuri noi", a explicat Adrian Câciu.

Totodată, demnitarul a precizat că pensiile se vor majora, dar a refuzat să spună procentul.

"Creşterea pensiilor a fost anunțată și rămâne ultima, să zic așa, discuție de făcut în coaliție, când suntem cu tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar și la apărare. Nu trebuie să uităm că avem o serie de elemente de care trebuie ținut cont, în sensul în care creșterea economică, evident, se reduce pe anul viitor. Dar creșterea de pensii va fi și va fi mai mare decât prevede legea. Asta pot să spun. N-o să spun procentul", a mai afirmat oficialul. 

×
Subiecte în articol: taxe pensii adrian caciu