x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Avertisment către pensionari. Escrocii profită de recalculare și încearcă să le fure banii

Avertisment către pensionari. Escrocii profită de recalculare și încearcă să le fure banii

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2024   •   11:45
Avertisment către pensionari. Escrocii profită de recalculare și încearcă să le fure banii

Procesul de recalculare a pensiilor este pe final iar în următoarele zile vor fi trimise destinatarilor cele aproape 5 milioane de înștiințări. Însă Casa de Pensii transmite un avertisment. Escrocii profită de majorarea veniturilor pensionarilor și încearcă să le fure banii.

Casa Naţională de Pensii a primit sesizări de la mulţi pensionari care au povestit că au fost sunaţi de persoane care se recomandau funcţionari. Aceștia au fost rugaţi să deschidă conturi bancare şi să trimită datele acestor indivizi. Pensionarii trebuie să ştie că funcţionarii de la Casa Naţională de Pensii nu fac asemenea apeluri. Totodată, pensia este virată pe cardul bancar doar la cererea titularului. 

Citiți și Pensii recalculate. Aproape 5 milioane de pensionari vor afla ce bani vor primi după 1 septembrie 

Recalcularea aduce majorări cuprinse între 1 şi peste 90% pentru mai mult de 3 milioane de vârstnici. Cele mai mari creşteri vor fi pentru cei pensionaţi înainte de 2011, care au lucrat peste 25 de ani şi beneficiază de bonusuri. Un milion de pensionari vor rămâne cu veniturile actuale până anul viitor, când toţi seniorii vor primi un spor de 10%. 

Cei care au cotizat mai mult de 25 de ani vorbeneficia de majorări substanţiale - primesc bonusuri pentru fiecare an lucrat în plus. Creşteri consistente vor fi şi în cazul seniorilor pensionaţi înainte de 2011 şi care nu au beneficiat de indice de corecţie.

Ctiți și Recalcularea pensiilor: Când vor fi livrate pensionarilor deciziile de recalculare

De exemplu, un pensionar din Bucureşti, cu un stagiu de cotizare de 44 de ani, şi o pensie puţin peste 4.000 lei, va primi din septembrie o majorare de aproape 1.900 lei și va încasa lunar 5.930 lei. De la 1 ianuarie pensiile se majorează cu cel puţin 10%, potrivit observatornews.ro.

×