x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Budăi: Salariile și pensiile vor fi plătite, informația cu gaura din buget nu e reală

Budăi: Salariile și pensiile vor fi plătite, informația cu gaura din buget nu e reală

13 Oct 2019   •   12:50
Budăi: Salariile și pensiile vor fi plătite, informația cu gaura din buget nu e reală
Sursa foto: Captura Antena 3

Banii pentru plata salariilor și pensiilor sunt prinse în buget, iar informaţia că există o gaură în buget nu e reală, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, demis în urma moţiunii de cenzură adoptată de către Parlament.
"Banii pentru plata pensiilor sunt prinşi în buget. Deci, informaţia cu gaura în buget nu e reală. De altfel, o să prezentăm un bilanţ cu toate cifrele reale şi o să vedem cum "greaua moştenire" va fi gestionată de Guvernul Ludovic Orban. Pe lângă toate lozincile politice, vă spun cu simţ de responsabilitate că nu o să facem cum au făcut colegii din Opoziţie care, din februarie 2017, practic, lunar, au strigat sus şi tare şi chiar de la cea mai înaltă tribună a statului, de la Cotroceni, că nu mai sunt bani de salarii, de pensii. Salariile şi pensiile au fost plătite, vor fi plătite, au fost majorate, vor fi majorate dacă domnii din Opoziţie vor dori. Noi, ceea ce am spus am făcut şi avem şi cifre pe care o să le punem pe masă fără niciun fel de emoţie. Bineînţeles că nu am fost guvernul perfect, nu cred că există guvernul perfect, dar am fost un Guvern asumat, care a pus pe primul loc cetăţeanul.", a afirmat Budăi.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva în mandatul de ministru al Muncii, acesta a spus că nu s-a reuşit adoptarea Ordonanţei de Urgenţă prin care se recalculează salariile pentru persoanele care au lucrat în subteran, în întreprinderile de prospecţiuni şi exploatare geologică.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pensii