x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cât câștigă un farmacist în România. Sute de locuri de muncă sunt disponibile în domeniu

Cât câștigă un farmacist în România. Sute de locuri de muncă sunt disponibile în domeniu

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   13:45
Cât câștigă un farmacist în România. Sute de locuri de muncă sunt disponibile în domeniu

Industria farmaceutică în România rămâne în continuă expansiune, o tendință care alimentează și curiozitatea privind salariile din farmacii. Cu o varietate de poziții și responsabilități, nivelurile salariale din acest domeniu sunt diverse și adesea subiect de discuție.

Potrivit datelor furnizate de Salario, platforma de analiză a salariilor de la eJobs, farmaciștii din România câștigă în medie 3.900 de lei net pe lună. Cu toate acestea, remunerația poate fluctua semnificativ în funcție de experiență, locație și nivelul de responsabilitate.

Un farmacist poate câștiga în jur de 4.500 de lei lunar, în timp ce asistenții farmaciști au un salariu mediu de aproximativ 2.500 de lei net pe lună, potrivit Antena 3 CNN.

Pentru a avea o imagine clară a nivelului salarial al farmaciştilor, iată câteva date utile.

  • Un asistent farmacist, în medie, câștigă aproximativ 2.500 de lei net pe lună.
  • Pentru un farmacist, salariul mediu se ridică la aproximativ 3.500 de lei net lunar.
  • Reprezentanții de vânzări medicale, în medie, câștigă în jur de 3.800 de lei net pe lună.
  • Diriginții de farmacie sunt remunerați, în medie, cu aproximativ 4.500 de lei net lunar.

Comparând aceste cifre cu salariul mediu net pe țară, care a fost de aproximativ 5.079 de lei în luna decembrie conform datelor INS, se constată că unele poziții din industria farmaceutică se situează sub nivelul salarial mediu național, în timp ce altele se apropie sau chiar depășesc acest nivel.

Cu peste 25.000 de locuri de muncă disponibile pe eJobs.ro în România, aproximativ 400 dintre acestea sunt în domeniul farmaceutic. 

×
Subiecte în articol: farmacist Salariu