x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ce ii nelinisteste pe directorii generali din Romania

Ce ii nelinisteste pe directorii generali din Romania

13 Mar 2018   •   11:12
Ce ii nelinisteste pe directorii generali din Romania

Principala îngrijorare a directorilor generali din România este legată de lipsa infrastructurii, lipsa oamenilor pe piaţa forţei de muncă şi creşterea poverii fiscale, a declarat marţi Ionuţ Simion, country managing partner, PwC România, într-o conferinţă de presă.

 

"Faţă de Europa Centrală şi de Est (ECE), şi la nivel global, în România, principala îngrijorare a directorilor generali este legată de lipsa infrastructurii. 63% dintre directorii generali sunt foarte îngrijoraţi de lipsa acestei infrastructuri, urmată de faptul că nu se mai găsesc oameni pe piaţă. Schimbările în demografia forţei de muncă sunt unele semnificative. Migraţia forţei de muncă în ţările UE probabil este cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum. Pe locul trei, foarte aproape, se situează creşterea poverii fiscale", a spus Simion, citând un studiu lansat marţi.

În ceea ce priveşte perspectivele de creştere ale propriei companii, spune Simion, doar 38% dintre directorii generali sunt optimişti faţă de o medie de 42% la nivel global şi 40 la nivelul ECE. Directorii generali din România sunt mai puţin optimişti, faţă de anul trecut, cu privire la creşterea numărului de angajaţi în următoarele 12 luni, comparativ cu omologii lor de la nivel global, se arată în "CEO Survey 2018, realizat de PwC.

Un procent de 53% dintre directorii generali români se aşteaptă la creşterea numărului de angajaţi din propriile organizaţii, comparativ cu 55% în Europa Centrală şi de Est. 99% intenţionează să dezvolte abilităţile "soft" şi competenţele digitale ale angajaţilor ca parte a strategiei de resurse umane în era tehnologiei.

De asemenea, 68% sunt îngrijoraţi de disponibilitatea persoanelor competenţe digitale în industria/domeniul de activitate al organizaţiei. 49% admit că este dificil să atragă în organizaţie angajaţi talentaţi cu abilităţi digitale. 38% sunt foarte încrezători în creşterea veniturilor companiilor în următoarele 12 luni.

Topul ameninţărilor la adresa perspectivelor de creştere în cazul companiilor sunt incertitudinea geopolitică, infrastructura inadecvată, modificări demografice ale forţei de muncă, povara fiscală tot mai mare, viitorul zonei euro, capacitatea de reacţie în cazul unei crize şi disponibilitatea personalului cu abilităţi cheie. Spre deosebire de omologii lor la nivel global şi din Europa Centrală şi de Est, directorii generali din România sunt mai încrezători faţă de anul anterior în privinţa perspectivelor de creştere a propriilor organizaţii în următoarele 12 luni.

×