x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Dispar facilitățile fiscale pentru unii angajați. O nouă taxă de la 1 septembrie. Ce spune Marcel Boloș

Dispar facilitățile fiscale pentru unii angajați. O nouă taxă de la 1 septembrie. Ce spune Marcel Boloș

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2023   •   12:45
Dispar facilitățile fiscale pentru unii angajați. O nouă taxă de la 1 septembrie. Ce spune Marcel Boloș
Sursa foto: Marcel Bolos/antena3

Facilitățile fiscale pentru angajații din anumite domenii de activitate ar putea să dispară de la 1 septembrie 2023.

”Trebuie, și o zic cu toată fermitatea, că orice cheltuială pe care o dă Guvernul trebuie acoperită din ceea ce înseamnă revizuirea sistemului de facilități fiscale, de mai buna colectare a banilor de către ANAF, dar și combaterea evaziunii fiscale.  

Sunt două categorii de facilități fiscale, unele care pot produce efecte de la 1 septembrie, aici discutăm de cele legate de consum și venituri. Le-am împărțit tocmai în acest fel facilitățile fiscale și impactul lor - cele cu intrare în vigoare de la 1 septembrie și apoi al doilea set - cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie”, a explicat Marcel Boloș la digi24.ro

IT, agricultură și construcții

”Sunt anumite reguli în facilitățile fiscale care ar trebui să fie comune pentru toți. Avem situații în care anumiți beneficiari de facilități fiscale nu plătesc contribuția la asigurările sociale de sănătate. Sunt alții care plătesc contribuția la fondurile de pensii private, alții nu.  

Propunerea cu care vom merge și o vom supune discuției în coaliție va fi aceea de aliniere a regulilor, pe care le avem în sistemul de facilități fiscale.  

Avem 3 mari beneficiari: IT, agricultură și construcții. Și aici vom încerca să uniformizăm aceste reguli de aplicabilitate. Adică nu putem discuta de o categorie de beneficiari de facilități fiscale care este tratată diferit față de altă categorie.  

Sunt facilități fiscale la care restructurarea se va aplica eșalonat, propunerea va fi de aplicare eșalonată”, a precizat demnitarul. 

Dispar facilitățile fiscale

 

×