x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Dragoș Mircea Rebegea va conduce operațiunile Ericsson din România și Moldova

Dragoș Mircea Rebegea va conduce operațiunile Ericsson din România și Moldova

23 Noi 2017   •   10:02
Dragoș Mircea Rebegea va conduce operațiunile Ericsson din România și Moldova

Ericsson l-a numit pe Dragoș Mircea Rebegea în funcția de Country Manager în România, el fiind primul român care va ocupa această poziție și care va coordona activitățile companiei din țară. El a fost, în același timp, numit și responsabil pentru echipele de vânzări ale Ericsson din România și Moldova.

 “România este una dintre cele mai dinamice piețe de telecomunicații din Europa”, a spus Dragoș Mircea Rebegea. “Sunt entuziasmat să pot conduce o echipă locală foarte talentată, ajutată de un portofoliu cu soluții 4G, 5G, de cloud și IoT de top, aducându-mi aportul la transformarea digitală a României și Moldovei și contribuind, astfel, la dezvoltarea economiei din ambele țări”.

Cu o experiență de peste 21 de ani în industria telecom, dintre care ultimii 17 la Ericsson, Dragoș Mircea Rebegea a ocupat numeroase funcții de conducere în regiunea Europei de Sud-Est în vânzări tehnice și general management, inclusiv pozițiile de Country Manager al Ericsson Albania între 2012-2015 și Key Account Manager pentru Telekom România.

Dragoș s-a născut în 1971 la București și deține o diplomă de master în Inginerie Electrică de la Universitatea Politehnica din București și este absolvent al programului de Executive MBA al ASEBUSS,  Kenessaw State University, Atlanta.

Ericsson este una dintre cele mai importante companii IT&C din România. Prezentă de peste 23 de ani la nivel local, compania s-a implicat activ în dezvoltarea industriei, numele său fiind legat de momente de referință precum implementarea primei rețele mobile din România (1993), prima rețea GSM (1997) sau prima rețea 3G (2003). Continuând tradiția de inovare, la începutul acestei veri (iunie 2017), Ericsson a efectuat, alături de Telekom România, prima demonstrație a capabilităților tehnologiei 5G din Europa de Sud-Est.

Din 2007, România găzduiește și unul dintre cele patru centre de servicii globale (GSC) ale Ericsson, având peste 2.500 de experți ce deservesc peste 40 de rețele din întreaga lume, cu peste 200 de milioane de abonați.

 

×
Subiecte în articol: Dragoș Mircea Rebegea ericsson