x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Job profile - Specialistul in promovare

Job profile - Specialistul in promovare

de Mihai Stirbu    |    17 Iun 2006   •   00:00
Job profile - Specialistul in promovare

Brand managerul se numara printre angajatii cheie ai unei companii. Cel care se pregateste pentru un astfel de post trebuie sa fie inzestrat cu trei mari calitati: viziune, perseverenta si rabdare. El este managerul care se ocupa de brand, cum ii spune si denumirea. Coordoneaza tot ceea ce tine de brand. Fiind responsabil de produsele unei divizii, acesta urmareste cresterea cotei de piata, vanzare si profit generat. Brand manager-ul realizeaza si implementeaza planul de marketing.

ATRIBUTII. La unele companii, atributiile unui brand manager sunt numeroase, la altele, sunt reduse, acestea tinand de specificul fiecarei firme si de cifra de afaceri a acestora. Concret, brand managerul organizeaza activitatile promotionale ale produselor companiei, in regie proprie sau in colaborare cu agentiile de publicitate specializate. In situatia in care se apeleaza la agentii de publicitate specializate, brand managerul este insarcinat cu verificarea modului de derulare a campaniilor promotionale propuse de acestia.. Totodata, brand managerul reprezinta legatura directa dintre clienti si companie, avand relatia directa cu acestia. Pe baza acestor relatii, vine cu propuneri care sa satisfaca nevoile concrete ale consumatorului. El este apropiat de departamentul de vanzari, cu care elaboreaza si redacteaza prezentarile catre client. Brand managerul cunoaste foarte bine piata in care firma isi desfasoara activitatea, el analizeaza lunar evolutia interna a produselor din portofoliu si a produselor concurentei si identifica oportunitatile de creare a noilor produse. Dupa identificare, acesta propune spre analiza oportunitatile directorului de marketing. Propune directii si mijloace de promovare pentru marcile pe care le are in administrare.

CERINTE. Candidatul pentru post trebuie sa aiba cunostinte solide in marketing, cunostinte aprofundate privind conceptele de piata, de utilizare a calculatorului si sa cunoasca cel putin doua limbi straine de circulatie internationala. Nu in ultimul rand, trebuie sa fie un bun comunicator si sa aiba spirit de analiza si de echipa. (Mihai Stirbu)

×
Subiecte în articol: cariera brand