x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Majorări RECORD de salarii în Marea Brianie. Ce se întâmplă cu inflația

Majorări RECORD de salarii în Marea Brianie. Ce se întâmplă cu inflația

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   16:50
Majorări RECORD de salarii în Marea Brianie. Ce se întâmplă cu inflația
Sursa foto: Hepta

Salariile din Marea Britanie au crescut cu 6,4% în intervalul septembrie-noiembrie 2022, cel mai mult din ultimii 22 de ani, screi Reutere.

Cu toate acestea, majorările se mențin cu 2,6% sub inflație, care se situează la 10,7% în Regatul Unit, potrivit datelor Oficiul Naţional de Statistică (ONS). Cele mai mari scumpiri sunt în energie și alimente. 

"Valoarea reală a salarizării continuă să scadă, preţurile încă înregistrează un ritm de creştere mai rapid decât veniturile. Înregistrăm una din cele mai semnificative scăderi ale salariului, de când s-a început publicarea acestor date", spune Darren Morgan, director ONS.

Cea mai mare creștere a veniturilor din perioada analizată a fost în sectorul privat 7,2%, în timp ce majo rarea s-a situat la numai 3,3% în sectorul public. Creșterea anuală de 6,4% a salariilor include și bonusurile. 

Totodată, șomajul s-a menținut la 3,7%, cel mai mic nivel din ultimele trei decenii dar Banca Angliei avertizează că acesta s-ar putea dubla până în 2025 din cauza recesiunii economice. 

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie salarii inflatie