De cele mai multe ori, pentru angajator referintele cantaresc mai mult decat orice. O recomandare venita din partea unui profesionist este cea care il poate determina pe cel care selecteaza
CV-urile sa citeasca cu mai multa atentie si il ajuta sa ia o decizie in privinta chemarii la interviu. In CV, mentionarea referintelor se poate face fie la finalul acestuia, fie in cadrul sectiunii care trateaza experienta profesionala. Expertii in redactarea Curricumului Vitae recomanda folosirea sintagmei: "Referintele pot fi furnizate la cerere", considerandu-se neindicata atasarea acestora la CV. In cazul in care sunteti de parere ca referintele pot fi peste asteptarile intervievatorului, puteti mentiona "Referinte excelente".
Angajatorul va dori intotdeauna sa vada aceste referinte inainte de angajare, ca o conditie pentru chemarea la interviu sau chiar in timpul desfasurarii acestuia. De cele mai multe ori, referintele imbraca forma unor scrisori de recomandare concise, in care sunt punctate realizarile profesionale, atributiile si calitatile unei persoane. Nu intotdeauna insa, deoarece angajatorul poate solicita datele de contact ale fostului dumnevoastra superior, pentru o convorbire telefonica ori pentru un schimb de e-mail. In cazul acesta ar trebui sa-i selectati cu grija pe cei ale caror date de contact urmeaza sa le furnizati angajatorilor, asigurandu-va ca sunt persoanele cele mai bune pentru a va ajuta cu o recomandare profesionala si credibila.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-