x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Salariile din sănătate. Cât câștigă un medic în fiecare lună

Salariile din sănătate. Cât câștigă un medic în fiecare lună

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2024   •   15:15
Salariile din sănătate. Cât câștigă un medic în fiecare lună
Sursa foto: Hepta

Guvernul urmează să negocieze cu sindicaliștii pentru a opri greva din sanatate. Executivul vrea să majoreze cu 20% doar salariile personalului auxiliar.

Lista salariilor din sistemul de sănătate. Un medic câştigă lunar 12.500 de lei brut

Sindicatele cer o majorare de 20% pentru toţi angajații din sistemul medical și, potrivit unor surse antena3CNN, Marcel Ciolacu vrea să negocieze cu sindicatele în cursul acestei săptămâni.

În timp ce Guvernul cauta bani pentru a opri protestele din stradă, PNL cere în Parlament acordarea unui spor de 15% pentru angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Sporul ar urma sa fie acordat pentru gestionarea datelor si informațiilor clarificate. Inițiativa legislativă vine în contextul în care Guvernul s-a angajat să elimine sporurile în noua lege a salarizării bugetare.

Veniturile angajaţilor din sănătate, la care s-ar putea adăuga o mărire de 20%:

- medic primar - 12.500 de lei brut
- medic rezident anul 1 - 5.700 lei brut
- asistent medical - 3.900 lei brut
- infirmieră - 3.550 lei brut
- brancardier - 2.950 lei brut

Guvernul a decis să plafoneze sporul pentru condiţii vătămătoare la maxim 1500 de lei, de la 1 ianuarie 2024. Pană anul acesta, bugetarii primeau un spor pentru condiții vătămătoare de 15% din salariu.

Majorarea salarială cerută în Parlament se alătură listei nesfârşite de revendicări. Medicii şi personalul din sistemul de sănătate cer majorări, la fel şi polițiștii de penitenciare. Totodată, fermierii și transportatorii cer facilităţi fiscale și sprijin financiar de la stat.

×
Subiecte în articol: salarii sanatate medic