x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Şomerii se pot recalifica

Şomerii se pot recalifica

15 Mai 2009   •   00:00

Celor care au rămas fără loc de muncă li s-au oferit în luna mai 262 de programe de formare profesională gratuite.



Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) organizează în fiecare lună astfel de cursuri pentru cei care beneficiază de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor de şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Pentru a se putea înscrie la un astfel de curs, cei interesaţi trebuie să fie înregistraţi la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) ca şomeri, cu sau fără indemnizaţie, iar înscrierile la cursuri se fac doar în judeţul de reşedinţă al persoanei interesate.

Programele de formare profesională organizate de către Agenţiile judeţene şi de către cea a municipiului Bucureşti se adresează luna aceasta unui număr de 5.437 de persoane. Cele mai multe oferte sunt pentru meseriile şi calificările de operator introducere validare şi prelucrare date, pentru 540 de persoane, lucrător în comerţ, pentru 423 de persoane, bucătar, 406 persoane, lucrător în structuri pentru construcţii, 321 persoane şi zidar - pietrar - tencuitor, 319 persoane.

Cele mai multe cursuri sunt organizate în luna mai în judeţele Iaşi (19 cursuri), Hunedoara, Satu Mare şi Neamţ (câte 18 cursuri), Dâmboviţa (15 cursuri), Maramureş şi Mureş (câte 13 cursuri).

×
Subiecte în articol: cursuri