x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Sporuri inventate pentru angajații de la stat. Prefectul de Gorj vrea să majoreze salariile pentru efectele negative ale câmpului electromagnetic

Sporuri inventate pentru angajații de la stat. Prefectul de Gorj vrea să majoreze salariile pentru efectele negative ale câmpului electromagnetic

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   12:30
Sporuri inventate pentru angajații de la stat. Prefectul de Gorj vrea să majoreze salariile pentru efectele negative ale câmpului electromagnetic

Angajaţii Prefecturii Gorj ar putea beneficia de sporuri pentru condiţii vătămătoare de muncă din cauza efectelor negative ale câmpului electromagnetic. O societate de profil a fost angajată să realizeze măsurători în acest sens. Salariile ar putea crește cu până la 15%.

Prefectul de Gorj a semnat ordinul pentru desemnarea firmei care să măsoare câmpul electromagnetic din birourile salariaților, valoarea contractului fiind de peste 2.600 lei.

Constatarea îi ajută pe funcționarii care își desfășoară activitatea în sediul Palatului Administrativ să încaseze în plus la salariile lunare un spor pentru condiții vătămătoare, de până la 15% din salariu de bază, dar nu mai mult de 1.500 lei lunar.

De astfel de sporuri vor beneficia salariații Prefecturii, ai Serviciului de Pașapoarte și din Serviciul de înmatriculare auto, instituții care funcționează în clădirea Prefecturii, în total peste 100 de funcționari.

Raportul de constatare este necesar pentru ca inspectorii Curții de Conturi să considere plata legală.

În anii trecuți, mai multe instituții au acordat angajaților astfel de sporuri, fără ca o firmă specializată să constate existența radiaților. Ulterior, Curtea de Conturi a cerut banii înapoi de la angajați, relatează Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: majorari salarii camp electromagnetic