x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Tinerii nu au chef. Pensionarii, noua speranță pe piața muncii

0
Autor: Diana Scarlat 17 Sep 2018 - 12:10
Tinerii nu au chef. Pensionarii, noua speranță pe piața muncii
Vezi galeria foto


România are un mare deficit de forță de muncă, generat de foarte mulți factori. În afară de scăderea demografică progresivă, din ultimii 30 de ani, și de migrația către țări care oferă salarii mult mai mari, angajatorii se plâng de slaba pregătire profesională a tinerilor, de lipsa de implicare a noilor generații, la care se adaugă instabilitatea, lipsa de predictibilitate și pretențiile din ce în ce mai mari. În acest context defavorabil pentru angajatori, unii au găsit soluția salvatoare, apelând la pensionarii încă apți de muncă. Pensionarii știu și meserie, au și foarte multă experiență, dar se și implică total în ceea ce fac și nici nu au pretenții financiare foarte mari.

 

Chiar și instituțiile statului apelează la pensionari, mai ales în Educație, dar și în ministere, unde sunt din ce în ce mai greu de găsit experți. Un alt domeniu în care s-a creat deja un trend este industria ospitalității. Victor Iancu, patronul grupului Europolis, din Tulcea, se bazează în foarte mare măsură pe profesioniștii din domeniu care au ieșit deja la pensie, dar încă mai vor și mai pot să muncească, reușind astfel să asigure necesarul de personal calificat de care are nevoie: bucătari, ospătari și cameriste cu foarte multă experiență, care au muncit toată viața în acest domeniu și nu dau niciodată greș. Probleme sunt, însă, iar legislația nu ajută cu nimic piața, în privința reglementării unui cadru contractual special pentru această categorie de oameni care pot aduce plusvaloare și pot rezolva, măcar parțial, problema generală a deficitului de personal calificat.

 

D.S.: Este o soluție, pentru industria ospitalității, atragerea acelor oameni care există pe piață și încă au forță de muncă, deși sunt la pensie? 

Victor Iancu: Este o soluție de avarie, pentru că nu se poate investi pe termen lung în această categorie de forță de muncă, nu se poate asigura predictibilitate pentru o perioadă mai lungă și nu pot fi încadrați într-un program mai amplu, însă este o soluție. Cel mai important element al unei investiții este acum omul. Eu pot să mai deschid un hotel sau să-i măresc acestuia capacitatea, dar dacă nu am oameni, degeaba fac investiția.

D.S.: Spuneți că sunt oameni care au ieșit la pensie și totuși rămân baza activității, pentru că știu exact ce au de făcut.

Victor Iancu: Noi avem o garnitură de oameni, să zic așa, mai ales de bucătari și ospătari pe care ne putem baza oricând, mai ales în anumite împrejurări, când avem câte 300-400 de oaspeți la masă. Pentru cei care nu pot lucra permanent, din cauza vârstei înaintate, ar trebui să existe câteva modificări legislative, care să-i ajute și pe ei, dar și pe angajatorii care au nevoie de această forță de muncă foarte prețioasă.

D.S.: Pe câți oameni vă bazați, dintre cei care sunt la pensie?

Victor Iancu: Avem în jur de 10-12 persoane pe care ne putem baza, iar în lipsa lor am fost nevoiți să angajăm oameni, chiar mai tineri puțin, dar care nu cunosc meserie și vă rog să mă credeți că ne descurcăm mult mai bine când aduc la bucătărie un vechi pensionar care urmărește să se respecte în primul rând regulile igienico-sanitare și poate face totul cu ochii închiși. Efectiv, acești profesioniști sunt în stare să conducă toată activitatea, fără să le mai spun ce au de făcut. Nu mai au forța pe care o aveau înainte. Să știți că la 60, 70, chiar 75 de ani avem oameni care fac totul mult mai bine decât cei tineri.

D.S.: Cel mai vârstinc profesionist pe care vă bazați are 75 de ani?

Victor Iancu: Da, este o doamnă bucătăreasă care are 75 de ani. Știe și cele mai bune rețete, dar este în primul rând capabilă să organizeze totul perfect. Îi spun doar: „Vezi că vine nava X cu atâția pasageri, la ora cutare și are în meniu cutare”. Are totul în cap, nu își notează nimic, dar totul iese perfect.

 

 

Am încercat să aducem copii de la școală, de la Liceul Economic, dar au pretenții să li se dea 200 de lei pe zi și tot nu sunt mulțumiți, deși nici nu știu meserie. Pe unii îi pui să facă „mise en place” la niște mese, să țină niște farfurii în mână și nu pot. Iar cei care au în spate o viață de muncă și au ajuns la pensie o duc până dimineață, iar dimineață o iau de la capăt.

 

Omul sfințește locul și fidelizează personalul

Fidelizarea angajaților este un deziderat pentru orice companie, dar nu toate politicile de HR au reușit să obțină rezultatele scontate. Dincolo de toate experimentele făcute de corporațiile din întreaga lume, în ultimii ani, unele exemple concrete arată că se poate obșine această fidelizare, dacă factorul uman este implicat 100%. „Am angajați pe care i-am format de când aveau 15 ani și n-au plecat niciodată, deși au avut mai multe ocazii. Sunt așa de atașați, încât au rămas cu noi și atunci când am avut momente foarte grele. Au fost situații când iarna nu puteam să-i plătesc, dar așteptau să primească banii vara. Sunt legați sentimental de noi. Pot să le spun să plece și nu pleacă”, explică Victor Iancu, președintele Grupului Europolis. Respectul este cel mai important, spune acesta, iar liderul este cel care poate face diferența între un personal dezinteresat și unul atașat sentimental de locul de muncă.

„Nu vreau să fiu lipsit de modestie, dar eu am constituit familia asta, am avut grijă de ea. Pe unii i-am însurat. Aici au lucrat tatăl, mama și fiica încă lucrează aici. Efectiv, când au avut nevoie, am avut grijă de copiii bolnavi, la spital. Dacă au avut nevoie de un ajutor, le-am dat niște avansuri bănești, și-au rezolvat niște probleme, deci i-am legat sentimental în primul rând. Au fost mereu ca o familie. În general, în alte părți lipsește coeziunea de grup, care este cea mai importantă. Depinde de lider dacă știe să îi formeze pe angajați, să îi atragă, să îi respecte în primul rând”, mai spune Victor Iancu.

 

Citeşte mai multe despre:   Victor Iancu,   europolis

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Statul aduce la bursă Hidroelectrica în a doua jumătate a anului - ministru

Statul aduce la bursă Hidroelectrica în a doua jumătate a anului - ministru
România va oferi la bursă un pachet minoritar de acțiuni la Hidroelectrica în a doua jumătate a anului 2022, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu pentru Reuters, în încercarea de a revigora piața de...

Alfred Stern, CEO al grupului OMV, este noul preşedinte al Petrom, în locul lui Rainer Seele

Alfred Stern, CEO al grupului OMV, este noul preşedinte al Petrom, în locul lui Rainer Seele
OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie de la bursa de la Bucureşti în termeni de capitalizare, a anunţat vineri că Alfred Stern, noul director general al grupului austriac OMV, a fost numit preşedinte al...

Piața asigurărilor în creștere. Volumul primelor brute subscrise s-a majorat cu peste 8%

Piața asigurărilor în creștere. Volumul primelor brute subscrise s-a majorat cu peste 8%
Piaţa asigurărilor a ajuns la un volum al primelor brute subscrise de 3,19 mld. lei, în creştere cu 8,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit raportului publicat de Autoritatea de Supraveghere...

(P) De unde sa cumperi cele mai bune piese de drujba Stihl ca raport calitate-pret?

(P) De unde sa cumperi cele mai bune piese de drujba Stihl ca raport calitate-pret?
Galerie Foto Dintre drujbele folosite la nivel mondial, brand-ul Stihl este printre cele mai cunoscute si apreciate, datorita productivitatii, eficientei si tehnologiilor de ultima ora. Nu doar inovatia si atentia oferita pentru...

Deficitul bugetar a scăzut la 1,68% din PIB în trimestrul al doilea din 2021

Deficitul bugetar a scăzut la 1,68% din PIB în trimestrul al doilea din 2021
În al doilea trimestru al anului 2021, bugetul general consolidat a înregistrat un deficit în valoare de 19,17 miliarde de lei, respectiv 1,68% din PIB, cu 10,74 miliarde de lei sub nivelul prognozat pentru...

UPDATE Compania Arctic Stream a ajuns la o capitalizare de 141 milioane lei la BVB

UPDATE  Compania  Arctic Stream a ajuns la o capitalizare de 141 milioane lei la BVB
Compania Arctic Stream (simbol AST), integrator de infrastructură şi securitate IT, companie controlată în proporţie de 66% de Dragoş Diaconu, a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de la Bucureş...

Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpãrate și în luna august 2021

Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpãrate și în luna august 2021
Ministerul Finanțelor a anunțat că titlurile de stat Tezaur vor putea fi cumpărate și în luna august. Ministerul va face trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul acestui program. Potrivit unui...

Agroland Agribusiness a atras 10 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni

Agroland Agribusiness a atras 10 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni
Agroland Agribusiness (simbol bursier AAB), companie care vinde input-uri pentru agricultură, parte a grupului Agroland, a încheiat anticipat, chiar în prima zi, o ofertă primară de vânzare de obligaţiuni de tip...

Reducerea risipei alimentare poate aduce beneficii fiscale

Reducerea risipei alimentare poate aduce beneficii fiscale
Risipa alimentară reprezintă o preocupare din ce în ce mai mare la nivel global, fiind în atenția principalelor organizații mondiale, dar și a autorităților naționale, care monitorizează fenomenul și caută...

Bitdefender: Val masiv de e-mail-uri de șantaj în România. Hackerii cer 1.250 de dolari

Bitdefender: Val masiv de e-mail-uri de șantaj în România. Hackerii cer 1.250 de dolari
Cercetătorii în securitate informatică de la Bitdefender au depistat o campanie amplă de e-mail-uri de șantaj care păcălesc țintele că atacatorii ar avea acces la toate conturile și ar deține imagini...

Încasări record din TVA. 36 miliarde de lei în primul semestru din 2021

Încasări record din TVA. 36 miliarde de lei în primul semestru din 2021
Statul a încasat din TVA 36 miliarde de lei în primele 6 luni din 2021, un nivel record în termeni nominali, arată execuţia bugetară publicată de Finanţe. Încasările din TVA au crescut atât în...

Comisia Europeană a aprobat condiționat preluarea Telekom Romania de către Orange

Comisia Europeană a aprobat condiționat preluarea Telekom Romania de către Orange
Comisia Europeană și-a dat acceptul pentru preluarea Telekom Romania (TKR) de către Orange SA, în bara Regulamentului UE privind concentrările economice. Organe preia astfel 30%...

Alertă la Cernavodă. Unitatea 2 s-a deconectat de la sistemul energetic, în urma unei avarii

Alertă la Cernavodă. Unitatea 2 s-a deconectat de la sistemul energetic, în urma unei avarii
Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National miercuri seara, ca urmare a unei avarii în sistemul energetic care a afectat partea clasică, fătă a fi afectate funcțiile de...

Mâncarea falsă care ne invadează frigiderul

Mâncarea falsă care ne invadează frigiderul
Galerie Foto Foarte mulți români își doresc să mănânce sănătos, iar acest trend al ultimilor ani a fost exploatat de falsificatorii de produse Bio, Eco, naturale și tradiționale care au invadat piața românească,...
Serviciul de email marketing furnizat de