x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Replay, la TVR 1

Replay, la TVR 1

de Adriana Vaduva    |    10 Feb 2011   •   22:32
Replay,  la TVR 1

151240-03-07tv-30.jpgDin 21 februarie, emisiunea de analiză fotbalistică Replay trece de la TVR 2 la TVR 1, cu un format extins şi cu îmbunătăţiri aduse de realizatorul şi prezentatorul Marian Olaianos. Ea va fi difuzată în fiecare luni seară, de la ora 23:10. Primele ediţii Replay la TVR 1 vor spune povestea României în preliminariile Campionatului Mondial din 1998 şi la CM 1998, cu imagini în exclusivitate, behind the stage, filmate de Constantin Tufeanu, operatorul echipei naţionale.

EXTRAFOTBAL. Marian Olaianos propune un moment de „respiro” în atmosfera strict fotbalistică speci­fică emisiunii: rubrica „Maşina timpului” va aduce sub lumina reflectoarelor, în fiecare săptămână, câte un eveniment sportiv extrafotbal care a făcut istorie – precum prima notă de 10 din gimnastica mondială, obţinută de Nadia Comăneci la Montreal.

De asemenea, săptă­mânal, Ma­rian Olaianos şi invitaţii săi vor discuta despre câte un stadion „mort” al României, stadioane care odată atrăgeau mii de suporteri, iar acum se află într-o stare de-plorabilă. Căzute în uitare, vechile stadioane spun încă povestea a ceea ce au fost cândva. Vorbind despre această situaţie tristă, emisiunea Replay încearcă să atragă atenţia celor în măsură să acţioneze, pentru ca povestea marilor stadioane să nu se încheie aici. „Cineva m-a întrebat cândva care e reţeta succesului pentru Replay. Răspunsul poate fi complex şi ne-ar lua mult timp. Simplificat, arată aşa: emisiune de emisiune, încerc să dau pe ecran ceea ce aş vrea să văd eu acasă, ca telespectator.”

La rândul său, invitatul permanent al emisiunii, Marius Mitran, spune că Replay este ea însăşi o poveste. „E o emisiune care m-a invitat să intru într-un joc adevărat, cu tot ceea ce am trăit după mai bine de trei decenii pe stadioane şi 20 de ani de presă. E meritul lui Marian că ştie să caute firul istoriei, că are răbdare să mă asculte şi că mă crede pe cuvânt. Replay e tot ceea ce nu au mulţi, adică emoţie, sinceritate şi respect faţă de ce a fost cândva. Pentru noi doi, este o poartă spre altădată pentru spectatorii de azi. Şi asta e enorm!”

ISTORIC. Emisiunea Replay a debutat pe 2 aprilie 2007. Era un format scurt, de 25 de minute, fără invitaţi. Programul avea atunci o difuzare zilnică, de luni până vineri, la ora 12:00. Formatul s-a schimbat în toamna anului 2008, cele 80 de minute de emisie permiţându-le realizatorilor şi aducerea unor invitaţi. De-a lungul timpului, la Replay au venit Gică Hagi, Gică Popescu, Puiu Iordănescu, Dan Petrescu, Bogdan Stelea, Gabi Balint, Ilie Dumitrescu şi multe alte nume mari ale fotbalului românesc. Din primăvara anului 2009, invitatul permanent al emisiunii este jurna­listul Marius Mitran. Iar la sfârşitul anului 2010, Replay a primit titlul de cea mai bună emisiune tv la Gala Premiilor Ioan Chirilă, la Gala Fanatik, la Gala Fotbalului Ro­mânesc şi Premiul special la Gala TV Mania.

×
Subiecte în articol: arte mass-media