x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Rovigo: Poliţia Română închide Realitatea TV. Vezi cum comentează Elan Schwartzenberg

Rovigo: Poliţia Română închide Realitatea TV. Vezi cum comentează Elan Schwartzenberg

de Robert Veress    |    08 Oct 2011   •   09:47
Rovigo: Poliţia Română închide Realitatea TV. Vezi cum comentează Elan Schwartzenberg

Printr-un comunicat de presa succint, Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media anunta in termeni funebri, in numele Realitatea Media, posibila inchidere a postului Realitatea TV, de catre… Politia Romana.

Reproducem comunicatul: 'In aceeasi zi in care politicienii incercau la Cluj discutii cu muncitorii de la Nokia, pentru pastrarea locurilor de munca, Politia Romana blocheaza activitatea administratorului judiciar in procedura publica, periclitand investitiile straine la Realitatea Media si pierderea a 900 de locuri de munca. Politia Romana a mai alungat un investitor'.

Cristian Stangaciu, reprezentantul firmei Rovigo a precizat, pentru Jurnalul National, ca el si colegii sai s-au deplasat la sediul Realitatea TV, din Casa Presei Libere, in incercarea de a-si exercita mandatul de administrator judiciar. 'Ne aflam acolo in calitate de organ procedural prevazut de articolul 5 din Legea 85 a insolventei. Am incercat sa intram in locatie, dar accesul ne-a fost blocat de agentii de paza ai locatiei si de agentii de paza ai firmei Asesoft. In aceasta situatie, am chemat Politia, care ar fi trebuit sa impuna respectarea legii si sa oblige agentii de paza sa ne permita accesul. In loc de asta, politistii de la Sectorul 1, Sectia 2, s-au comportat ca si cand ar fi fost chemati la o nunta comunala, sa aplaneze un conflict intre cheflii. Au purtat negocieri cu ambele parti. Au discutat o ora, in particular, cu reprezentantii Asesoft, fara a ni se permite accesul la acele discutii. Pe urma, au discutat cam 20 de minute si cu noi. Concluzia a fost ca s-au retras, motivand ca n-ar fi fost chemati de un organ procedural investit de judecatorul sindic. Asa ca nu ne-a ramas decat sa formulam plangeri penale impotriva agentilor de paza si reprezentantilor Asesoft care nu ne-au permis accesul'.

Elan Schwartzenberg ne-a declarat ca nu cunostea continutul comunicatului Rovigo. 'Incerc sa il las pe domnul avocat Deleanu sa isi faca treaba, asa cum crede ca este mai bine. Eu nu ma pricep la chestiunile astea, am facut medicina. Ma ocup sa amenajez noul sediu, sa fie totul pregatit aici pentru 1 noiembrie. Sorin Enache este cel care stabileste cu administratorul judiciar ce este de facut. Iar Rovigo este desemnat sa imparta banii creditorilor, inclusiv statului roman, care are de incasat cam 5 milioane de lei. Presupun ca Politia Romana trebuia sa ii ia de mana pe cei de la Rovigo si sa intre cu ei in sediu. Inteleg ca s-au depus si se depun multiple actiuni penale impotriva lui Sebi, personal si a firmei Asesoft'.

×