x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Săptămâna Financiară vă propune “Călătorii pentru o viaţă!”

Săptămâna Financiară vă propune “Călătorii pentru o viaţă!”

05 Sep 2011   •   09:49
Săptămâna Financiară vă propune “Călătorii pentru o viaţă!”

Din 5 septembrie, Saptamana Financiara te provoaca sa descoperi calatorii fascinante, de la croaziere de lux la excursii in canoea din trunchi de copac scobit, cu ajutorul celui de-al doilea volum al mini-colectiei marca National Geographic, “Calatorii pentru o viata: 500 de locuri unice'. Destinatiile sunt selectate de Keith Bellows, redactor-sef al celebrei reviste ,,National Geographic Traveller', pe baza propriilor experiente de calatorie.

Descoperiti povestiri incredibile despre calatorii cu feluca (barca de mici dimensiuni cu panze) pe Nil sau cea cu pirogi si penase (ambarcatiuni lungi si motorizate) pe Niger. Perioada optima de calatorie este din noiembrie in martie, dar pentru o experienta totala aveti nevoie de un cort, unde sa va adapostiti noaptea. Editorii ,,National Geographic Traveller' va sfatuiesc sa nu ratati vizitarea Marii Moschee din Djenne, cea mai mare constructie de chirpici din lume, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Alte destinatii exceptionale sunt Parcul National Wilderness, una din zonele cele mai linistite si bogate in fauna din lume si Parcul National Tsitsikamma, care adaposteste cea mai mare rezervatie marina din Africa.

Adevarate ghiduri pentru vacante extraordinare, volumele includ trasee pentru toate buzunarele, de la drumetii cu rucsacul in spate sau cu autostopul pana la cele mai exclusiviste locatii. Fiecare recomandare este insotita de ponturi privind ceea ce ar trebui facut sau nu, ce ar trebui vazut odata ajunsi la destinatie sau care sunt cele mai bune perioade de vacanta. La acestea se adauga topuri cu obiectivele care pot fi admirate din masina ori din tramvai, clasamentele celor mai frumoase muzee sau traseele cu cele mai apetisante preparate culinare. Fotografii artistice si harti color de o calitate deosebita, texte descriptive pana la cele mai mici detalii si, mai ales, sfaturile expertilor de la National Geographic – toate acestea fac din colectia ““Calatorii pentru o viata: 500 de locuri unice' o desfatare editoriala care nu trebuie ratata.

Cel de-al doilea volum al minicolectiei “Calatorii pentru o viata' costa 14,99 lei si se distribuie cu editia de luni, 5 septembrie, a Saptamanii Financiare.

×
Subiecte în articol: mass media