x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul Realitatea Media

Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul Realitatea Media

08 Sep 2011   •   08:15
Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul Realitatea Media

Instanta Tribunalului Bucuresti a admis deschiderea procedurii de insolventa in cazul trustului Realitatea Media. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Mediafax.

Magistratii au analizat, miercuri, cererea trustului Realitatea Media privind insolventa. Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, instanta a admis actiunea Realitatea Media, fiind deschisa procedura generala de insolventa.

Dosarul referitor la deschiderea procedurii de insolventa in cazul Realitatea Media a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti la data de 2 septembrie.

Elan Schwanzenberg, actionarul majoritar al Realitatea Media, a anuntat marti ca a cerut insolventa firmei. Pentru a-si linisti angajatii, omul de afaceri si-a explicat in mod public actiunile. Prin procedura insolventei, i se va da suficient timp cat sa poata stinge din datoriile imense acumulate de trust.

"Am incercat sa reesalonam, conform legii date de acest Guvern, creditul de la ANAF. Avem o datorie acolo, avem penalitati, avem intarzieri pentru ca e vorba de o suma, de mai multe milioane de euro", a explicat Schwartzenberg.

Omul de afaceri a explicat ca nu a reusit sa reesaloneze datoriile postului Realitatea TV, care functioneaza in continuare cu conturile blocate si cu aparatura sechestrata. Cat priveste relatia patronului cu managerul Sebastian Ghita, Schwarzenberg s-a limitat sa afirme ca se inteleg bine, pe plan personal.

×