x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri UniCredit pariază pe agricultură

UniCredit pariază pe agricultură

de Daniela Ivan    |    29 Oct 2015   •   16:58
UniCredit pariază pe agricultură
Sursa foto: unicreditleasing.ro

Compania UniCredit Leasing estimează pentru 2015 un volum de finanţări acordate companiilor cu activitate în sectorul agricol cu peste 20% mai mare faţă de anul trecut, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Pe de altă parte, UniCredit Bank a obţinut în 2014 o creştere de 27% faţă de anul precedent a volumelor de finanţare acordate companiilor cu activitate în domeniul agricol.

Valoarea medie a creditului acordat de către bancă în agricultură a fost de 5,4 milioane de lei pentru segmentul corporate şi 353.000 de lei pentru întreprinderile mici şi mijlocii. În ceea ce priveşte UniCredit Leasing, valoarea medie a finanţărilor acordate anul trecut a fost de peste 175.000 de lei. "Strategic, UniCredit Bank şi UniCredit Leasing urmăresc continuarea creşterii ritmului de finanţare în domeniul agricol şi în perioada următoare.

În acest sens, UniCredit participă la evenimente şi târguri dedicate sectorului, unul dintre acestea fiind Indagra, cel mai mare şi important eveniment agricol din România, care se desfăşoară în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie la Romexpo, în Bucureşti.

Finanţările UniCredit vizează achiziţia de utilaje şi echipamente agricole, de terenuri agricole, proiectele derulate cu fonduri europene, culturile agricole şi stocurile, precum şi serviciile de leasing operaţional", se spune în comunicat.

×
Subiecte în articol: unicredit agricultura leasing afaceri