x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Baia – singurul moment de relaxare al mamelor în anul pandemiei

Baia – singurul moment de relaxare al mamelor în anul pandemiei

de Georgiana Mihăilă    |    16 Feb 2021   •   06:57
Baia – singurul moment de relaxare al mamelor în anul pandemiei

Ultimele 12 luni au fost o adevărată provocare pentru mamele din întreaga lume. Locul de muncă s-a transformat într-o alergare continuă între laptopul de pe birou și copiii care le strigau de fiecare dată când aveau nevoie. Astfel, programul de lucru ajungea să crească de la 8 la 10 ore sau chiar mai mult, de vină fiind task-urile care nu erau bifate la timp. La final de zi, urma și momentul lor de liniște... baia. 

 

 

De la baie la moment de relaxare pentru corp și minte

 

După o zi atât de agitată, specialiștii recomandă ca baia să fie folosită pe post de terapie. Astfel, ar fi bine să îți rezervi pentru acest moment cel puțin 30 de minute. Și, din păcate, nu este suficient doar să te întinzi în cadă. 

 

  • În primul rând, este recomandată crearea unei atmosfere potrivite. Câteva lumânări aprinse, niște bețișoare parfumate și o boxă portabilă la care să se audă în surdină playlist-ul dumneavoastră preferat ar putea fi ideal.

 

  • Ulterior, atenția ar trebui să se îndrepte către cadă. Nu uita să pui apă cât mai fierbinte, astfel încât să se formeze efectul de saună. Apropo, știai că o baie de o oră într-o apă la o temperatură de 40 de grade celsius este echivalentul unei plimbări de 30 de minute? Potrivit cercetătorilor, în ambele cazuri se ard aproximativ 130 de calorii. 

 

  • La final, nu uita să adaugi și o „poțiune magică”. Pentru relaxarea mușchilor și ameliorarea durerilor articulare sunt recomandate câteva picături de ulei esențial de eucalipt. O altă plantă-minune este lavanda, recunoscută pentru efectele sale de relaxare și eliberatoare de stres. Amestecă aproximativ 50 de grame de flori într-un litru de apă și lasă-le pe foc pentru 30 de minute. Ulterior, adaugă întregul rezultat obținut în cada din baie. De asemenea, poți folosi și sare amară, rozmarin, petale de trandafiri, bicarbonat de sodiu, ulei de cocos, miere sau lapte. 


Baia ca metodă de terapie este folosită chiar și de către vedetele de la Hollywood. La sfârșitul lunii octombrie, Beyonce le-a dezvăluit fanilor secretul care o ajută să combată stresul - „Am căutat să mă asigur că am cinci minute pentru mine în cadă în fiecare zi.”.

×