x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Ce parfum ţi se potriveşte?

Ce parfum ţi se potriveşte?

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2023   •   08:00
Ce parfum ţi se potriveşte?
Sursa foto: Hepta

Florale, proaspete, dulci, picante, orientale... parfumurile pot fi caracterizate în multe feluri. Important este ca ele să fie alese în funcţie de personalitatea şi temperamentul persoanei care le foloseşte. Altfel, chiar dacă este un produs de calitate, vom simţi că nu miroase bine pe pielea noastră.

Iată câteva sugestii adresate atât femeilor, cât şi bărbaţilor care vor să ofere unei persoane dragi parfumul potrivit.

Romantism sau modernism

Femeia romantică, visătoare, care adoră florile, plimbările în aer liber, este înclinată către arome delicate şi dulci. Acesteia i se potrivesc parfumurile cu esenţe florale de iasomie, trandafir, liliac, frezie, bujori, lăcrimioare etc.

În schimb, femeia modernă, activă, care debordează de energie, va alege parfumurile tari şi proaspete. Esenţele din citrice şi ierburi aromatice, cu accente picante le conferă femeilor dinamice poftă de viaţă şi curajul pentru acţiuni îndrăzneţe.

Seducţie

Femeile sofisticate, seducătoare, cărora le place să stârnească pasiune, preferă aromele senzuale, capricioase şi provocatoare: fructe şi flori exotice, ambră, patchuli, mosc, ylang-ylang, nucşoară. Aceste esenţe le ajută să îşi pună în valoare feminitatea şi erotismul.

Inocenţă

Pentru femeia copilăroasă, veselă, mereu pusă pe şotii sunt potrivite aromele contrastante de fructe (portocale, pepene galben, fructe de pădure), flori de primăvară (măr, zambile, frezii) şi condimente (piper, mentă). Aceste parfumuri trezesc simţurile şi întreţin exuberanţa femeilor care nu uită că jocul este important la orice vârstă.

Esenţele de ciocolată, vanilie, migdale, scorţişoară, măr reprezintă o încântare pentru femeile gurmande. Pofta lor de "ceva bun" se împacă foarte bine cu miresmele dulci, care inspiră căldură, siguranţă, confort.

REGULI

Aplicaţi parfumul la încheietura mâinii şi aşteptaţi 10 minute pentru a percepe adevărata aromă. Nu frecaţi încheieturile între ele, pentru că mirosul se poate altera. Nu aplicaţi parfum după urechi şi nici în zona axilelor, fiindcă se combină cu secreţiile pielii şi degajă un miros neplăcut. Parfumul se pulverizează la baza gâtului, la încheieturile mâinilor, în spatele genunchilor şi deasupra abdomenului.

INFLUENŢE

Mirosul unui parfum este influenţat de starea de sănătate a persoanei respective, de alimentaţie, de medicamente sau de sarcină. Tipul de piele schimbă de asemenea aroma parfumului. De exemplu, un parfum este mai pregnant la femeile cu tenul gras decât la cele cu tenul uscat. Deasemenea, parfumurile miros diferit la femeile blonde, brunete sau roşcate.

 

×
Subiecte în articol: esente parfum personalitate temperament