O uluitoare expresivitate înconjoară fiinţa acestei regizoare, care pare că a fost anume creată să respire aerul înălţimilor. Luminoasă, Alice Barb dăruieşte din bucuria, energia şi farmecul său tuturor celor care intră în contact cu ea. Spectatorii sunt mereu pe primul plan pentru Alice Barb, de aceea fantezia şi capacitatea de invenţie regizorală de care dispune îndeamnă de fiecare dată la a înălţa cu sufletul zmee pe cerul albastru. Alice Barb îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere, iar Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!"
"Anul acesta va fi ceva absolut special, pentru că-mi voi sărbători ziua la Teatrul Ţăndărică, cu avanpremiera la cel mai nou spectacol al meu, «Alice în Ţara Minunilor». Mi se pare cel mai frumos mod de a-mi sărbători ziua. Voi fi înconjurată de prieteni care vor veni să vadă primul meu spectacol cu păpuşi pe care l-am făcut la Teatrul Ţăndărică, la invitaţia directorului teatrului, Călin Mocanu. Acum câteva luni m-a invitat şi mi-a cerut în mod special să montez această piesă, căreia îi port numele, şi am spus da. E un pariu foarte interesant şi nu am decât de învăţat şi de bucurat. Iată că la vârsta aceasta, la 48 de ani, am ajuns «să mă joc cu păpuşile» şi mă simt foarte bine şi foarte tânără. Pentru că am o echipă de actori absolut excepţionali şi o echipă de tehnicieni formidabilă şi mi-a făcut o reală plăcere să lucrez, deşi e foarte greu, e mult mai greu decât pare. Am lucrat cu foarte mare bucurie, repet, mi-a făcut bine să mă joc cu păpuşile la vârsta aceasta, mai ales că anul trecut în toamnă m-am reîntors la şcoală şi sunt studentă în anul I din nou, la Management şi Marketing. Am simţit nevoia să întineresc, să mă întorc la şcoală şi «să mă joc cu păpuşile».
Beneficiarii vor fi în primul rând copiii, dar şi părinţii, şi bunicii lor şi educatorii lor, dar în primul rând copiii, pentru că am dorit foarte tare ca să povestesc această «poveste» extrem de complicată, şi care după părerea mea nici nu este scrisă pentru copii de către Carroll Lewis. Să o povestesc special pentru copiii între 3 şi 6 ani şi să-i fac să o îndrăgească, să o iubească, să o înţeleagă şi, probabil, după ce vor vedea spectacolul să-i determin să o şi citească. În orice caz să nu o uite şi să le facă plăcere să se gândească la ea. Mi-aş dori ca ei să se şi regăsească acolo, pentru că mesajul versiunii mele scenice e foarte simplu: Ţara Minunilor este în vis şi vreau să-i învăţ pe copii să viseze şi să se lupte pentru ca visurile lor să se împlinească. Îi invit pe toţi cei care vor să se mai simtă copii pentru o oră măcar să vină la acest teatru, la toate spectacolele lui, pentru că sunt foarte frumoase şi să se bucure.
Este o poveste care m-a botezat şi pe care am dorit foarte mult să o înţeleg. Cred că până în final am înţeles esenţa ei. Mi-am dat seama de ce mă cheamă Alice, pentru că eu sunt o visătoare. Visez şi vreau să continuu să visez, sunt un visător profesionist. Un Vărsător visător. Teatrul este o artă foarte specială, toate celelalte lucrează cu intermediari, dar teatrul lucrează în mod direct asupra omului, iar oamenii care vin în sală se pot emoţiona instantaneu de emoţia artiştilor de pe scenă, în acelaşi timp şi spaţiu. Cred că pentru teatru mi se pare cea mai potrivită definiţia lui Nicolae Steinhart care spunea că «arta nu este comunicare, ci cuminecare»".