x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Aurel Storin

Astăzi e ziua ta: Aurel Storin

11 Ian 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Aurel Storin

Aurel Storin, un nume sinonim cu Teatrul Romanesc de Revista, si nu numai, implineste astazi 75 de ani. La multi ani!

"Incerc sa explic tristetea acestei lumi in care nu se mai scrie, nu se mai citeste, nu se mai tipareste..."
"Mi se pare un miracol faptul ca, in fiecare an, de 12 ianuarie, exista cineva care isi aduce aminte de ziua in care m-am nascut. Eu insumi am uitat-o de multe ori si mi se pare un lucru de inteles, doar au trecut atatia ani de atunci... Oricum, acestor mi­nunate persoane le multumesc emo­tionat.
Mi-am ocupat viata cu faptul ca am trait. Am facut si bune, si rele. Am slujit Teatrul Romanesc de Revista si l-am ajutat sa intre la Universitate. Timp de 50 de ani am asezat in spinarea unor cantece o sama de cuvinte. Am citit si am scris carti. Am primit cu dezinvoltura toate urarile prietenilor si ale dusmanilor mei si m-am rugat Dumnezeului meu sa le implineasca intocmai... acelora care mi le-au adresat. Am contribuit la cresterea populatiei Republicii Panama cu doua admirabile persoane, Diana, fiica mea, si Vanessa, adorata mea nepotica. Am inre­gistrat unele mici succese si am trait esecuri rasunatoare. N-am sarit niciodata in sus, iar atunci cand am indraznit s-o fac a existat intotdeauna cineva care mi-a tras pamantul de sub picioare...
Am multi prieteni tineri, care nu pun pret pe longevitate. Ei, pur si simplu, traiesc clipa. Cei mai multi sunt redutabili IT-isti. Traiesc, parca, o viata electronica. Si eu ma straduiesc, pretuindu-i pentru tot ce fac, sa le explic tristetea acestei lumi in care nu se mai scrie, nu se mai citeste, nu se mai tipareste... Diacriticele au disparut din limba romana... Mi-e greu sa stiu unde vom ajunge, dragii mei Cavaleri ai internetului... Unul dintre prietenii mei, caruia ii umbla parca electronica si-n sange, mi-a marturisit ca, uneori, are senzatia unei forme speciale de drog: electronica ii da dependenta. Si i-am raspuns ca si eu ma simt depen­dent. Mie, «dependenta» mi-a dat-o, de mult si pentru totdeauna, domnul Johann Gensfleisch, zis Gutenberg..."

×
Subiecte în articol: aurel storin