x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Cristian Gaţu

Astăzi e ziua ta: Cristian Gaţu

17 Aug 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Cristian Gaţu

"Sunt un bun roman, imi iubesc tara, respect oamenii, urasc banii, desi este nevoie de ei..."
"Incerc sa parcurg cu demnitate aceasta perioada critica din istoria Romaniei. Duc o viata normala, dorm, mananc, urmaresc evenimentele sportive, iar restul timpului il dedic handbalului si problemelor lui. Sunt un bun roman, imi iubesc tara, respect oamenii, urasc banii, desi este nevoie de ei, am incercat sa fac numai bine tuturor, dar, din pacate, nu totdeauna am si reusit. Daca m-as mai naste o data, as parcurge acelasi traseu, cu performantele si greselile pe care le-am facut.

Cea mai importanta lectie de viata am primit-o de la bunica mea: Aveam 7 ani si imi doream o minge de ca­uciuc care costa 3,20 lei. Am furat (pentru prima si ultima data) mo­nedele corespunzatoare din micul portmoneu al bunicii. Cand a constatat lipsa monedelor, in loc sa ma bata sau sa ma spuna parintilor, bunica m-a luat de mana, m-a plimbat pe strazile apropiate locuintei, ii oprea pe toti cu care ne intersectam si le spunea: Il vedeti? Este nepotul meu, a furat! Si astazi, cand rar visez, am acest cosmar care m-a marcat, po­zitiv, toata viata!

Sa fii presedintele Federatiei Romane de Handbal inseamna o mare responsabilitate! Istoria plina de succese a acestei frumoase discipline sportive ma apasa enorm. Toti iu­bitorii handbalului asteapta re­petarea performantelor din trecut, iar contextul actual intarzie acest lucru. Lipsa fondurilor necesare, infrastructura handbalistica precara, baza de selectie redusa, refuzul tehnicienilor de a implementa noul in procesul de instruire sportiva si eterna «capra a vecinului» sunt componente de baza ale prezentului context.

Nu fac parte din lumea politica, dar as aduce in plim-plan sportivitatea in relatiile interumane, as promova cu respectul cuvenit valorile culturale, artistice si sportive ro­manesti.

As vrea ca generatiile urmatoare sa stie ca am iubit sportul si Romania. Mi-am sacrificat toata viata si sanatatea pentru sport, in general, si pentru handbal, in special. Am respectat in egala masura prietenii si inamicii, oamenii si animalele, va­lorile si nonvalorile. Nu as vrea sa se aminteasca umilintele la care am fost supus."

×
Subiecte în articol: cristian gatu