x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Mihai Petre

Astăzi e ziua ta, Mihai Petre

de Ramona Vintila    |    28 Mar 2013   •   00:31
Astăzi e ziua ta, Mihai Petre

Unul dintre cei mai cunoscuţi dansatori români, membru al juriului de la “Dansez pentru tine” şi “Românii au talent” împlineşte astăzi 34 de ani. La mulţi ani!

“Foarte rar îmi place ceva din ceea ce fac”
Critica este constructivă şi trebuie să înveţi să o accepţi, pentru că duce la progres, spune sărbătoritul nostru. Este foarte critic cu el însuşi tot timpul. “Foarte rar îmi place ceva din ceea ce fac. Aşa simt... Nu pot să spun: «Ah, ce-mi place de mine!». Nu-mi place. Poate fi mult mai bine. Mă uit tot timpul la dansurile mele, dar nu sunt foarte satisfăcut. Când sunt pe scenă şi dansez reuşesc să mă simt bine. Asta e important pentru mine. Când văd filmarea observ multe locuri în care aş fi putut face mult mai bine din punct de vedere tehnic, artistic. Acum mă refer şi la dans, şi la actorie. Trebuie să munceşti cât mai mult. E mai greu să te menţii în vârf decât să ajungi acolo. E important să respecţi tot ceea ce faci şi să tratezi totul cu profesionalism. Eu am crescut o dată cu dansul din România. Dacă la nivel internaţional nu spuneam mare lucru în primii ani, de prin 2000 am începum să ne luptăm de la egal la egal cu dansatorii de afară. În acest moment, dansul sportiv e pe primul sau pe al doilea loc în România, ca număr de practicanţi. Lupta se dă între dans sportiv şi karate, parcă. Astăzi, dansul sportiv e un sport de masă”, povesteşte Mihai Petre.

Primul pas în carieră a fost atunci când părinţii l-au dus mai mult forţat decât de bunăvoie la dans. “După care au urmat ani mulţi de competiţie. Următorul pas a fost când m-au contactat cei de la echipa emisiunii «Dansez pentru tine», iar al treilea pas important în cariera mea a fost la Acasă TV, atunci când am fost selectat în distribuţia serialului «Îngeraşii» şi mai apoi în «Aniela». Cele mai frumoase momente erau cele în care mă simţeam bine dansând fără să fac vreun efort, mă lăsam pur şi simplu purtat de dans. Îmi amintesc cu mare drag de momentul în care am dansat în cadrul Cupei Europene. Nu cred că poţi să renunţi definitiv la ceva, nu ştii niciodată în ce direcţie te duce viaţa, dar în momentul de faţă nu aş putea renunţa sub nici o formă la dans. Este o parte din viaţa mea.”

Dacă nu s-ar fi născut român... “Nu mi-am pus niciodată problema asta. Atâta vreme cât munceşti şi eşti serios poţi să reuşeşti în orice domeniu, indiferent de naţionalitate. Aş schimba foarte multe lucruri la România. În primul rând, aş încerca să-i fac pe oameni să fie mai grijulii cu ceea ce e al lor şi aş schimba mentalitatea care îi caracterizează pe foarte mulţi români: «Merge şi aşa». Îmi place viaţa mea şi nu regret alegerile pe care le-am făcut până acum.”

×
Subiecte în articol: Mihai Petre