x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mircea Sandu

Astăzi e ziua ta: Mircea Sandu

23 Oct 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Mircea Sandu

Unul dintre cei mai importanti oameni din fotbalul romanesc, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a implinit sambata 59 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!".

A fost pasionat de fotbal din ado­les­centa. A inceput sa joace la Scoala Spor­tiva nr. 2 din Bucuresti, de­butand in prima divizie pe 30 august 1970, la echipa Progresul. A inceput ca fundas, apoi s-a reprofilat rapid pe postul de atacant, ceea ce i-a adus transferul la Sportul Studentesc in 1972. Intre 1972 si 1986 a evoluat in Re­gie in peste 400 de meciuri in prima liga fotbalistica si a marcat

167 de goluri. A evoluat si pentru e­chi­­pa nationala in 18 meciuri si a marcat sase goluri. In 1987, Mircea San­du si-a incheiat cariera de fotba­list la Gloria Buzau, unde a marcat do­ua goluri in cele cinci me­ciuri ju­cate.

Dupa retragerea din ca­riera de fotbalist a ocupat timp de doi ani functii administrative la Sportul Studentesc, iar in 1989 a fost numit se­cretar al FRF cu probleme de copii si juniori. Un an mai tarziu a castigat alegerile pentru functia de secretar general al FRF, iar in luna august a devenit presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

Sunt un om foarte sentimental, corect si drept
"Saptamana trecuta a inceput la Zürich, unde am participat la o sedinta de comisie a FIFA. Plecarea a fost dimineata, iar intoarcerea la Bucuresti seara, asa ca marti dimi­neata mi-am ocupat din nou biroul de la FRF, rezolvand probleme curente. Seara, bineinteles, am urmarit pe stadion meciul de Champions League Otelul – Manchester United. Miercuri a urmat analiza ca­lendarului competitional pana in 2014 si, logic, activitatea curenta. La fel joi si vineri, cu specificatia ca joi am fost prezent din nou pe National Arena, la jocul de Europa League Rapid – Legia Varsovia.

Cititorii acestor randuri trebuie sa stie ca sunt un om cu putere de munca, foarte sentimental, corect si drept.

Fie ca vorbim despre FRF in zilele noastre sau in alte vremuri, a fi presedintele FRF inseamna o mare responsabilitate. Dar vorbim despre o munca pe care, personal, o fac cu mare placere, initiind si deruland proiecte viabile si reali­zabile.

Cei care compun generatia actuala, dar si cei ce vor veni dupa noi vor trebui sa aiba respect fata de apropiatii lor si fata de semeni, precum si cultul muncii. Totodata, oamenii ar trebui sa se implice in proiecte sociale si sa se faca utili so­cietatii ai carei membri sunt.

Intrebarea care nu mi-a fost niciodata adresata de un jurnalist si as fi vrut sa mi se adreseze este: «Ce simtiti, dupa o activitate de 47 de ani in slujba fotbalului, cand niste necunoscatori si ignoranti nu recunosc si nu pretuiesc la adevarata valoare munca depusa?

Celor care ma iubesc le transmit astazi sa ma iubeasca in continuare, pentru ca stiu de ce, iar celor care nu ma iubesc, sa nu ma iubeasca in continuare, pentru ca nu stiu de ce.
Un singur gand la implinirea a 59 de ani: sanatate."

×
Subiecte în articol: mircea sandu