x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Radu Câmpeanu

Astăzi e ziua ta: Radu Câmpeanu

27 Feb 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Radu Câmpeanu

Presedinte de onoare al PNL, unul dintre ultimii seniori ai politicii romanesti, Radu Campeanu implineste astazi 90 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!".


"Poporul roman nu merita sa fie batjocorit de mediocrii care sunt astazi la putere"
"Traiesc cu mare tristete inca, dupa pierderea sotiei mele, de acum sapte ani. Nu mi-a trecut nici acum durerea, traiesc aceasta enorma lipsa. In rest, sunt sanatos, citesc, merg la mine la tara, unde am un conac, ma duc sa-mi vad prietenii, la Sinaia.

Regret enorm ca traim vremurile pe care le traim! Va spun ca un om care a luptat pentru Tara Romaneasca, tara mea. Ca student, am fost presedintele studentilor liberali, am activat foarte mult, am fost inchis opt ani, fara sa fiu condamnat pentru nimic. Am stat aproape 18 ani in exil, la Paris, acolo nu am uitat ca sunt roman, am facut tot felul de actiuni romanesti, asociatii romanesti si am sustinut intotdeauna drepturile poporului roman, care este un popor cu talent, cu drepturi, cu istorie, care nu merita sa fie batjocorit de tot felul de mediocri, cum sunt cei care sunt astazi la putere. Imi pare foarte rau de ce vad in Tara Romaneasca astazi si cred ca este esentiala unificarea opozitiei pentru a schimba complet echipa care este astazi la guvernare.

Sunt multumit de toate manifestarile mele pe care le-am avut de cand eram student, imi citesc, cateodata, anumite interviuri pe care le-am dat cand eram foarte tanar, sunt de acord cu ele si acum. Sigur ca am avut nefericirea sa ma lovesc de un regim comunist care m-a bagat la puscarie, dar n-am regretat nimic din ce-am facut si nu regret nici acum, cu toate ca am pierdut atat timp din viata mea. Am avut satisfactii foarte mari cand eram foarte tanar, este un lucru extraordinar sa vezi o sala intreaga cu 1.000-2.000 de oameni care te ovationeaza cu sinceritate, nu pusi de diversi oameni, oameni care vin cu tine si isi asuma riscuri politice. Asta a fost, poate, cea mai mare multumire sufleteasca a mea, aceasta solidaritate si apreciere de care m-am bucurat cand eram mai tanar si faceam politica. Dezamagirile au venit din istoria tarii asteia, care a avut ghinionul sa aiba alaturi de ea o putere comunista, care era agresiva si care si-a gasit inlauntrul tarii noastre oameni care au slujit-o si au facut-o sa fie subordonata complet. A fost o mare tristete a mea care mi-a marcat tineretea. De aceea m-am hotarat sa plec in exil, pentru ca nu am plecat in exil ca sa ma aventurez, nu ma interesa acest lucru, am plecat tocmai pentru ca in Tara Romaneasca, realmente, nu se mai putea face nimic pentru ea.

As avea o mare bucurie in momentul in care poporul roman ar reusi sa dea jos toata puterea de guvernare de astazi, care ii face un rau imens, ii coboara nivelul de viata si, din pacate, ca om care circula in strainatate foarte mult, va spun ca il face sa-si piarda prestigiul, autoritatea si simpatia de care ar trebuie sa se bucure poporul roman in Occident. Acest Guvern, in frunte cu presedintele tarii, ne-au facut de ras peste tot in lume.

Nu pot sa spun exact cand va veni acel mult asteptat «mai bine» in viata romanului de rand, dar cred ca la urmatoarele alegeri, in mai putin de un an, ar trebui ca poporul roman, pur si simplu, sa scoata din viata politica pe cei care ne conduc astazi si sa aduca oamenii care sunt astazi in opozitie. Bun, rai, sunt mai buni decat astia care sunt la putere! Sunt mai cinstiti, mai cultivati si mai romani decat ei.

Astazi ai sentimentul ca romanii au decazut, nu este adevarat. A decazut numai categoria politicienilor de astazi, de la putere. Poporul roman are nevoie de sustinere pentru a-si putea manifesta calitatile.

Gandul meu, la cei 90 de ani, pe care ii implinesc astazi, se indreapta catre toti compatriotii mei. Sunt convins ca poporul roman merita o viata mult mai buna.

Celor care ma iubesc le transmit sentimentul meu de afectiune si le multumesc ca se gandesc la mine, celor care ma urasc nu am ce sa le fac."

×
Subiecte în articol: radu campeanu