x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Răzvan Vasilescu

Astăzi e ziua ta, Răzvan Vasilescu

de Maria Sârbu    |    15 Aug 2013   •   08:16
Astăzi e ziua ta, Răzvan Vasilescu
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Un om extrem de modest... Nu-l vedem la tv dându-şi cu părerea, făcând declaraţii fel de fel. Nu e vânat de paparazzi. Îl putem vedea la televizor doar în film sau într-o piesă de teatru înregistrată. Dar Răzvan Vasilescu este un actor mare. O spun nu numai eu, o spun mulţi care l-au urmărit în zecile de montări de teatru, în zecile de lungmetraje... Duce pe umerii săi la această vârstă – 59 de ani împliniţi la 14 august, o sumedenie de personaje. Şi câte vor mai fi! E într-o formă de zile mari!

Răzvan Vasilescu şi dulcea povară a personajelor jucate

Când îl zăreşti pe Răzvan Vasilescu pe stradă, în maşina 300 (des l-am văzut călătorind cu RATB-ul) sau la vreun eveniment cu o ocazie anume te duce cu gândul la personaje create de el în teatru şi în film. Îl vezi prin prisma artistică, încorsetat de nume, nume, nume. Iar el, tăcut, priveşte, ascultă, gata să se lanseze într-o nouă provocare.

Pe scenă sau pe ecran îl vezi altfel; îi simţi marea poftă pentru joc, fie într-un rol de compoziţie, fie în unul de o mică întindere. Majoritatea memorabile însă! Puterea sa creatoare te impresionează. Nu o să enumăr aici roluri, titluri, regizori... Numai în film numele său apare de aproape 60 de ori. Nu mai spun de spectacole de teatru, de spectacole radiofonice!

Aş remarca totuşi ceva. Dacă te uiţi pe lista cu titlurile peliculelor în care a fost distribuit în acest secol, observi că începând cu anul 2000 şi până în 2012 Răzvan Vasilescu a făcut film în fiecare an. Şi nu numai atât: în 12 ani a creat 30 de roluri în tot atâtea producţii cinematografice. În 2004 a jucat în patru filme, în 2005 – în cinci filme, în 2009 – în patru filme, în 2010 – în patru filme. Despre proiecte putem aminti deocamdată lungmetrajul “Mirage” (titlul original Délibáb), care va apărea în 2014.

Nu, nu am uitat de teatrul acestui minunat actor. La toamnă va juca la “Bulandra”...

La mulţi ani, Răzvan Vasilescu!

×
Subiecte în articol: Răzvan Vasilescu