x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Rodica Mandache

Astăzi e ziua ta, Rodica Mandache

de Ramona Vintila    |    11 Apr 2013   •   00:48
Astăzi e ziua ta, Rodica Mandache

De-a lungul anilor, cariera sa şi-a văzut de drumul ei ascendent. “Am o carieră în care am ieşit învingătoare, pe care am făcut-o ostăşeşte, ca un soldat din infanterie. Am muncit mult pentru ea şi am ajuns într-un loc unde sunt respectată, nu ştiu dacă iubită, nu cred. Sunt mândră pentru că am învins de fiecare dată pe oricine a fost contra mea. În general, am fost norocoasă, am dat de oameni frumoşi, buni şi atât de mulţi, încât să pot să-i uit pe ceilalţi. Mă bucur că nu s-a uscat ceva în mine, că nu s-a stricat şi încă pot să iubesc”, povestea Rodica Mandache, într-un interviu. Duminică împlineşte 70 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Ceea ce ne lipseşte nouă, oamenilor mari, este uimirea”
“Luna aprilie nu e numai pentru toţi cei născuţi în zodia Berbecului cea mai frumoasă lună din an. E chiar luna minunată, înfloresc pomii, totul e alb şi roz şi pur. De data asta aşezarea mea în spaţiu e altfel. Am o nepoată, Catinca Maria, în foarte puţin timpul liber pe care îl am, stau numai cu ea, e un adevărat curs de candoare, ceea ce ne lipseşte nouă, oamenilor mari este uimirea. Dar Catinca, care are 2 ani, e mereu uimită în faţa ploii, în faţa mărului pe care îl tăiem împreună, în faţa pisicii noastre zăpăcite, la baie, în faţa pozelor din cărţile ei şi aşa mai departe. Eu sunt un om fericit, mai ales duminica, atunci când mergem împreună, la biserică şi ea se miră că nu are voie să cânte tare lângă corişti. Eu îi spun: shttttt! Când cineva spune că îmi seamănă, cred şi eu, sângele o ia la goană din cap până în picioare, prin corpul meu şi strigă: Aşa e! Mama mea a împlinit 90 de ani, toţi nepoţii au vizitat-o, am pe perete o poză cu ea şi cu Catinca.
În plus, repet, cel mai frumos rol scris pentru o actriţă este Blanche din «Un tramvai numit dorinţă» de Tennessee Williams. Sper să fiu şi eu minunată. Rolul este atât de frumos şi, indiferent ce vor scrie cronicarii, eu am avut trei luni de intensă fericire, chiar dacă nu o să primesc numai laudatio din toate părţile, sufletul meu cântă.
Ce doresc eu să-mi aducă ziua mea? Sănătate, să o văd pe Catinca mare, prietenul meu, Radu să rezolve tot ce nu e bine în viaţa lui, teatrul Odeon să aibă sălile pline ca şi acum, să aibă cel mai bun repertoriu şi toţi actorii din teatru să fie sănătoşi.”

×
Subiecte în articol: rodica mandache