x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Dan Nuţu

Omul zilei - Dan Nuţu

de Sebastian S. Eduard    |    21 Mai 2013   •   00:00
Omul zilei -  Dan Nuţu
Actor
“Puzzle”, primul lung-metraj al lui Andrei Zincă, reprezintă şi reîntoarcerea în cinematografe a marelui actor Dan Nuţu, după o absenţă de peste 30 de ani. În sfârşit, cinefilii români care i-au simţit lipsa atâta vreme, dar şi generaţiile care l-au cunoscut din filmele de arhivă şi din poveştile părinţilor pot vedea această legendă vie jucând din nou.
Personajul interpretat de Nuţu în “Puzzle” este Sabin Vianu, eroul orb care, la fel ca şi actorul, este ademenit şi convins să iasă din “colivia” artistică în care s-a exilat. Din doar câteva vorbe, personajul căruia îi dă viaţă capătă o intensitate remarcabilă: anii au trecut, dar Dan Nuţu şi-a păstrat şi “vocea”, şi alura unică. Continuă să fie o prezenţă şi nu doar un actor.
Andrei Zincă povesteşte cum, în căutarea alături de Vlad Păunescu a interpretului pentru Sabin Vianu, s-a oprit la numele lui Dan Nuţu. Acesta însă locuia la Berlin şi se retrăsese din actorie de câteva decenii. “I-am trimis scenariul”, povesteşte Andrei Zincă, “şi, la numai câteva ore mai târziu, ne-a spus: «I’m in!». Mereu îşi dorise să joace un orb. Mai bine mai târziu, decât niciodată!”.
Pentru revenirea în cinematografia românească, după mai bine de 30 de ani, Jurnalul Naţional îl declară pe Dan Nuţu “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Dan Nutu