x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Ioan Holender

Omul zilei: Ioan Holender

29 Iun 2010   •   00:00
Omul zilei: Ioan Holender
Sursa foto: /Reuters

manager cultural



La încheierea mandatului de 19 ani în fruntea Operei de Stat din Viena, Ioan Holender a fost omagiat, la sfârşitul săptămânii, printr-o gală la care au venit personalităţi ale lumii artistice internaţionale. Printre numele sonore ale artei lirice s-au numărat Placido Domingo, Anna Ne­trebko, Zubin Mehta, Simon Keenlyside.

La gală, care a durat peste cinci ore, au participat 52 de solişti şi 12 dirijori, toţi contribuind gratuit la evenimentul des­fă­şurat în scopul strângerii de bani pentru proiecte so­ci­ale în Republica Moldova.

Programul a fost unul bine gân­dit, cu momente din titluri celebre montate pe scena de operă. În aprilie 1992, Holender a devenit directorul Operei din Viena. El a administrat şi Vienna Volkso­per timp de patru ani, simultan.

La 75 de ani, părăseşte fo­to­liul directorului Operei din Viena, dar vin oferte pentru el din alte părţi. Se vehiculează că ar putea să fie di­rec­tor artistic al Operei din Budapesta, iar în presa internaţională se anunţa de curând că din toamnă va fi consilier al Metropolitan Opera din New York şi al Operei din Tokio.

E un succes continuu, pentru ca­re Jurnalul Naţional îl declară pe Ioan Holender "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar