x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Sinisa Dragin

Omul zilei - Sinisa Dragin

de Sebastian S. Eduard    |    22 Iul 2014   •   00:00
Omul zilei - Sinisa Dragin
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images
regizor
Coproducţia sârbo-română “Pădurea” de Sinisa Dragin va rula în competiţia de documentar a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, ce se desfăşoară între 15 şi 23 august, informează site-ul oficial al evenimentului.
Filmul lui Sinisa Dragin spune povestea unui tablou ce i-a fost dăruit liderului iugoslav Iosip Broz Tito de Nicolae Ceauşescu, folosind imagini de arhivă, dar şi intervenţii ale autorului în povestea inedită.
Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo, ajuns anul acesta la cea de-a 20-a ediţie, a fost fondat în primul rând pentru dezvoltarea oraşului din Bosnia şi Herţegovina după conflictele armate dintre ţările fostei Iugoslavii din anii ’90. Printre vedetele care au participat la Festivalul de la Sarajevo de-a lungul timpului se numără liderul trupei U2, Bono, Angelina Jolie şi Morgan Freeman.
Trofeul festivalului, Inima Oraşului Sarajevo, recompensează cel mai bun film al competiţiei. Anul acesta, festivalul va fi susţinut în cadrul marcării a 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial, cu asasinatul de la Sarajevo.
Jurnalul Naţional îl felicită pe Sinisa Dragin pentru performanţă şi îl declară “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Sinisa Dragin