x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Eurovision de tot Salamu'

Eurovision de tot Salamu'

22 Ian 2010   •   00:00
Eurovision de tot Salamu'
Sursa foto: Emil Badea/AGERPRES

Florin Salam sau Florin Fermecătoru - că nu ştim dacă e aceeaşi mâncare de peşte - s-a înscris la Eurovision cu două melodii. Manelistul a cam furat startul, dând fuga să-şi facă reclamă peste tot pe unde poate vinde maneaua vopsită.



Fiindcă la concurs se poate înscrie oricine, doar trimiţând un CD cu piesa, plus o declaraţie semnată pe propria răspundere prin care autorul îşi asumă responsabilitatea că piesa înscrisă în concurs nu a fost editată pe nici un suport audio sau video, nu a fost şi nu va fi difuzată pe nici un canal de radio sau televiziune, nu a fost adusă la cunoştinţa publicului în nici o reprezentaţie publică, ne-am trezit cu Florin Salam printre candidaţi.

5513-111909-untitled1.jpgDe parcă nu ne-am făcut de râs destul anul trecut, căzând vertiginos din top, anul acesta altă belea: of, viaţa noastră! S-a înscris la selecţia naţională Eurovision 2010 însuşi Salam! Un produs care le stă în gât ascultătorilor de muzică bună. Deci ar fi posibil să avem un salam cu soia, adică un înlocuitor pentru cântăreţii consacraţi, care s-au săturat probabil să tot fie respinşi, aşadar şi-au luat jucăriile şi melodiile şi concurează pentru alte ţări. Aşa cum, de exemplu, îl bate gândul pe Mihai Trăistariu să facă. Interpretul anunţa că ar putea concura, de exemplu, pentru Republica Moldova, fiindcă este foarte dorit dincolo de Prut. Şi-apoi, dacă la moldoveni s-a înscris în concurs un paznic de noapte, de ce n-ar concura şi la noi un rege? Regele manelelor! Care speră să reprezinte România la Oslo, în Norvegia. Eh, vrabia mălai visează...

DE DRAGOSTE ŞI ÎN ENGLEZĂ
"Ediţia din acest an a preselecţiei naţionale Eurovision ar putea fi mai interesantă decât de obicei", au scris unii. Mai interesantă ziceţi? Poate mai penibilă! Poate mai ridicolă decât a fost vreodată! Dar ştiţi ceva? Presa e de vină! C-a tot scris că Eurovisionul e un concurs prăfuit, care are nevoie de-o pată de culoare! Aşa că tronc! I s-a pus pata lui Salam. Vă daţi seama cine ne-ar putea reprezenta? Autorul manelelor "Ce gagică şmecherită", "Iarna manelelor", "Impactul vedetelor", "Iar am pus-o", "Contesa şi Armani", "Am fost mare vagabond", "Am norocul scris în frunte", "Am relaţii peste tot", "Au luat şmecherii vacanţă" şi alte asemenea. "De data aceasta va fi altceva", a ţinut să informeze Salam. "Va fi o melodie de dragoste!" De parcă "de dragoste" e un stil! Sau "Va fi o melodie în engleză". De parcă maneaua n-ar putea fi pusă pe versuri englezeşti: "Manele's winter", nu? Sau "The Countess & Armani". "Eu sunt bomba nucleară,/ Distrug tot ce mă-nconjoară/ Am cea mai mare valoare/ Cine mă supără moare." Ei, nu-i tare? N-ar suna bine în engleză?!

MAZILIREA TALENTELOR ŞI "MEZELUIREA" CONCURSULUI
Ce zic "fanii" pe forumuri & bloguri: "Salam va cânta în engleză cu translator?" "E o «piesă» de aia cu trei cuvinte la refren pe care le-a învăţat pe de rost." "Să exportăm manelele, poate scăpăm de ele!" "Dacă dintre toate talentele care sunt în România ajunge să ne reprezinte cultura ţării tocmai Salam, este clar că ţara asta nu mai are nici o şansă să iasă vreodată la suprafaţă şi nu se va cerne niciodată prostimea din acest popor. Sper din tot sufletul să mai existe acolo într-un colţ câţiva oameni conştienţi, care să nu lase ridicolul să reprezinte această ţărişoară."

Există şi un concurs de design pentru mascota Eurovision România. Să fie tot un Salam, zic. Pentru a fi tacâmul complet! Tot Eurovisionul să fie un imens Salam!

Dacă până acum au fost scandaluri peste scandaluri după aflarea rezultatelor, de data asta sigur va fi ţigănie! Şi asta n-ar fi nimic, că doar se întâmplă la fiecare ediţie, dar se creează un precedent şi vor veni toţi duşmanii, tot manelişti şi ei, să ia cu asalt selecţia naţională! Şi ne vom trezi nu numai cu manelizarea, dar şi cu "mezeluirea" Eurovisionului, cu tot felul de parizere şi cârnaţi la concurs!

Pe bune acum şi fără caterincă: avem nevoie de cineva serios să ne reprezinte la Oslo, în Norvegia. Salam să se ocupe de nunţi şi botezuri. Adică să cânte la altă masă.

Selecţia naţională
Calendarul evenimentelor selecţiei naţionale Eurovision 2010 este următorul:
9.12.2009-14.01.2010 - perioada de înscriere la concurs;

21 ianuarie 2010 - deschiderea şi verificarea plicurilor trimise prin poştă, pe adresa TVR din Bucureşti, Calea Dorobanţilor nr. 191, Sector 1, sau depuse la registratură;

25, 26 şi 27 ianuarie 2010 - preselecţia pieselor validate de notar la data de 21 ianuarie;

28 ianuarie-5 februarie 2010 - perioada în care autorii care au primit recomandarea de a schimba interpreţii îşi vor reînregistra creaţiile cu noii artişti, aleşii ţinând cont de recomandarea juriului;

6 februarie 2010 - postarea pieselor pe site-ul www.tvr.ro/eurovision;

20 februarie-5 martie 2010 - perioada în care se promovează piesele preselectate, în condiţii de egalitate, pe toate canalele TVR, precum şi pe alte canale media, conform strategiei SRTv în acest sens;

6 martie 2010 - se desfăşoară selecţia naţională.

Finala europeană a concursului Eurovision se va desfăşura la data de 29 mai 2010, la Oslo, Norvegia.

(Mişcarea de Rezistenţă)

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă