x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Balene eşuate pe covor

Balene eşuate pe covor

11 Iun 2010   •   00:00
Balene eşuate pe covor

De când cu încălzirea asta globală, unele vieţuitoare au luat-o razna de-a dreptul. Astfel, au invadat Internetul piţipoancele din specia "balene eşuate pe covor". De regulă, pe cel din sufragerie. Dar se poate şi-n cadă, pe pat sau pe marginea unui fotoliu. De cele mai multe ori, astfel de exemplare eşuează şi-n viaţa personală: lumea le bârfeşte, zdrenţele le invidiază, "prietenele" le pizmuiesc, duşmanii le poată pică. Aşadar, fără urmă de respect de sine, se tăvălesc în chinuri pe podele, luate fiind de valul piţiponcelii generalizate.

Sintagma "balenă eşuată" a fost lansată de cei de la piţipoanca.org, însă o dată cu năvălirea acestora pe site-urile de socializare, termenul a devenit unul de larg consum. Teoretic, ar trebui să fie tot mai puţine, deoarece vânătorii de astfel de specimene de pe site-urile de specialitate le tot arată cu degetul, doar-doar s-or prinde şi altele să nu-şi mai facă astfel de fotografii penibile. Şi totuşi balenele de apartament nu sunt deloc pe cale de dispariţie, precum mamiferele marine, ci se tot înmulţesc. Şi aici intervine paradoxul: cum anume? Că nu se oferă prea mulţi să le reproducă. Stau şi zac săracele întinse pe duşumele, pe gresie sau parchet, iar covorul, nici de-ar fi fermecat n-ar putea zbura de sub ele! De ce suferă oare aceste piţipoance şi de ce se pozează aşa? Vor să demonstreze că există dezechilibru în natură? Sau că au pierdut lupta cu kilogramele care le-au tras în jos? Ori dimpotrivă, se visează muzele vreunui Rubens? Se cred cool dacă îşi arată burţile, şuncile, celulita, vergeturile şi alte asemenea? Câte "arfe"! Sau câtă prostie?
Întrebarea este "de ce?". De ce faceţi asta? Chiar nu vă e milă de bieţii privitori?

De regulă, balenele de sufragerie sunt ucigaşe: dacă le vezi, mori! De râs sau de plâns sau de inaniţie, că nu-ţi mai vine să mănânci vreo două săptămâni.
Ce să vă mai spunem despre diferitele "modele"? După cum probabil ştiţi, există sutiene cu balene. După cum de asemenea există şi balene cu sutiene... la vedere. Sau, Doamne fereşte, fără. Spre deosebire de suratele lor din ocean, care sunt nişte animale inteligente, balenele de sufragerie n-au creierul prea dezvoltat, ci debitează de regulă texte imbecile de genul: "Sunt o fată de valoare / Sunt o fată atrăgătoare". Şi ce atrageţi? Peştii? "Te dobor dintr-o mişcare,/ Eu sunt fată de valoare".

Măcar astea recunosc că au probleme cu gabaritul depăşit. Dar nu ştiu ce ne facem cu alea care zic: "Sunt parfumul tinereţii după care mor băieţii" sau "Sunt dolce şi fină / Ca păpuşa din vitrină". Care vitrină? Cea a vreunui muzeu oceanografic poate...

   ● Mişcarea de rezistenţă

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă