x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Bucuria folkului a incendiat Tâmpa

Bucuria folkului a incendiat Tâmpa

de Libiu Mateescu    |    02 Aug 2010   •   00:00
Bucuria folkului a incendiat Tâmpa

Peste 1.000 de oameni au vibrat sâmbătă seară pe muzica celor mai cunoscuţi interpreţi folk.



În cel de-al doilea weekend al Festiva­lu­lui Folk de la Braşov, sâmbătă, re­ve­nirea lui Mircea Vintilă pe scena bra­şoveanăa a electrizat asistenţa, cam 1.000 de persoane, înghesuindu-se pentru un loc la Arena Agrement de sub Tâmpa.

Mişcarea de Re­zistenţă "Folk You" prinde astfel contur şi la Braşov, după cum apreciază şi artistul, o legendă a muzicii folk ro­mâ­neşti.
"Venim de la un spectacol uriaş la Vama Veche, bucuria folkului se continuă şi la Braşov. Mişcarea de Rezistenţă, demarată de Jurnalul Naţional şi de Marius Tucă, este bine­venită, pentru că foarte mulţi doritori de muzică bună sunt tineri care re­descoperă folkul, nu numai pe cel de acum 30-40 de ani, ci şi pe cel actual. Văd că tinerii ştiu textele pieselor noastre, ceea ce este uimitor. Această miş­care trebuie să continue în forţă şi aici. Ne bazăm pe Jurnalul Naţional."

Întrebat despre vremurile Cenaclului Flacăra, Mircea Vintilă susţine că trecutul acelui festival trebuie lăsat în pace. "Folkul este o muzică de sine stă­tătoare, nu-i trebuie Cenaclul Flacăra pentru a se impune.

Mişcarea de Rezistenţă împotriva muzicii de prost gust este un cadru de succes, iar aceste concerte în aer liber sunt so­lu­ţia. Cenaclul este istorie, folkul este me­reu prezent", susţine artistul, care a trebuit să încheie concertul cu trei bisuri, în uralele şi scandările prelungite ale asistenţei. Piese precum "Dra­gă Miruna", "Adio, deci pe curând", "Mielul", "Madama de pică" şi altele au readus în memoria publicului epo­ca de aur a folkului românesc.

Ală­turi de Mircea Vintilă au concertat Adrian Sărmăşan-Laci Kovacs, Di­dina Curea, Octavian Bud şi for­maţia Emeric Set, cu respectiva for­ma­ţie concertând şi Răzvan Krivach, câş­ti­gă­tor al Festivalului Cerbul de Aur în 2008.

"A venit foarte multă lume, iar dacă o ţine tot aşa, se va blo­ca toată aleea de sub Tâmpa, că locuri în arenă nu mai sunt", spune Ruxandra Machidon, unul dintre organizatori. Festiva­lul de Folk continuă la Bra­şov şi la sfâr­şitul acestei săptă­mâni, când iubi­torii de folk îi vor re­ve­dea pe Cătălin Un­gureanu şi Prefix 032, Ovidiu Mi­hăieş, din nou formaţia Emeric Set.

×
Subiecte în articol: folk you