x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Croaziera Jurnalul Jurnal de Croaziera - La final

Jurnal de Croaziera - La final

de Carmen Plesa    |    10 Noi 2006   •   00:00
Jurnal de Croaziera - La final

Ne-am facut cu mana. Ei - de pe punte, noi - de langa masini. Se duce "Sincrondelta". Se duce cu tot cu Tase, omul de care ne e drag pana la cer.



Ne-am facut cu mana. Ei - de pe punte, noi - de langa masini. Se duce "Sincrondelta". Se duce cu tot cu Tase, omul de care ne e drag pana la cer.
Dupa cateva curbe, ne-am reintalnit - ei, pe mijlocul Dunarii, noi - pe soseaua din clisura. Am claxonat. Ne-au salutat si ei, cu sirena. Am oprit. Am coborat din masina ca disperatii. Adica unde ne ducem noi fara vapor? Ne-am facut iar cu mana. Si am fugit, pentru ca lacrimile nu sunt "profi" in meseria asta.
Nu o sa va spun cat de gretos ne pare Bucurestiul la intoarcere.
O sa va scriu doar reactiile din prima dimineata in care nu ne-am trezit pe Dunare. Multumesc, Cata si Cristi.
Nu mai vad colacul portocaliu de salvare; patul e prea mare; nu se aud sforaituri din camera vecina; nu coboara nimeni in sat sa cumpere tigari si seminte; primariile de aici sunt anoste; nu-mi mai scoate nimeni telefonul de la incarcat; nu ma mai simt un infractor cand fumez in baie; nu ma mai impiedic de cabluri; nu mai astept sa vina Baziasul (nava); nu mai caut pontoanele politiei de frontiera; nu ne mai leagana valurile; nu ma mai trezesc noaptea din cauza furtunii care zgaltaie vaporul; daca ies din camera la doua noaptea, nu dau peste zece oameni aplecati peste laptopuri; nu se mai cearta nimeni pentru pagini; mobilul nu mai e "pe sarbi"; avem internet; nu mai cere nimeni un memory stick; nu mai fumez tigari din duty-free; nu mai scrie nimeni pe tricouri; nu mai ecluzam; nu se mai vede carul mare, din salupa; nu-mi mai ingheata talpile in bascheti, pe prima zapada, la Sfanta Elena; nu miroase a castane coapte, ca la Belgrad; nu mai vad caini cu cap de crap in gura; nu ma mai grabesc sa-mi iau cafea, ca se trece pe invertor; nu mai avem bucatarie din care sa furam noaptea castraveti murati; nu ne mai jucam cu masinutele de la "pufuleti cu surprize"; nu mai avem "iuiuiuiuiuiu"; nu mai avem "pontonei" - denumire generala pentru orice patruped care traieste pe langa pontoane; nu o mai avem pe Ancuta, sa aiba grija de noi; nu o mai avem pe Luminita, sa ne hraneasca; nu mai avem invertor, nu mai avem vapor; nu-l mai avem pe Tase!
Mi-e ciuda pe toate serile care o sa inceapa fara invertor!
Mi-e ciuda pe toate diminetile in care o sa ma trezesc fara Dunare la fereastra!

×
Subiecte în articol: croaziera jurnalul