In marginime, la Sibiel, turismul ru-ral s-a nascut in urma cu 35 de ani. Cand Nicu Ceausescu era primse-cretar la judet, marginenii au visat europeneste. A aparut muzeul icoanelor pe sticla.
Opulenta vs saracie
Citește pe Antena3.ro
RECONSTITUIRE. Asa arata, chiar si acum 50 de ani, o casa taraneasca din Marginimea Sibiului |
"Nu ai ce face aici. Nici macar scoala nu mai functioneaza, pentru ca nu mai sunt decat cinci copii. Noi, cei batrani, incercam sa ducem mai departe ce putem din traditia locului" - Localnica din Cacova
BANI EUROPENI
|
In Sibiel au venit turisti din Australia pana in Alaska. Baroneasa Ema Nicholson a vizitat satucul in toamna anului trecut. Terminat in 1972 de parintele Zosima, muzeul icoanelor a devenit neincapator pentru darnicia oamenilor. Insusi secretarul general al Consiliului Ecumenic de la Geneva s-a implicat in dezvoltarea Sibielului.
|
ATRACTII TURISTICE
| |
Este situat la 20 de kilometri de Sibiu, pe Valea Sibielului. A fost atestat documentar in 1383. In prezent are aproximativ 500 de locuitori. Atractiile turistice principale ale satului dintre coline sunt muzeul de icoane pe sticla, bisericuta adiacenta, Cheile Cibinului. Turistii pot, de asemenea, beneficia de cursuri de initiere in pictura pe sticla. Grupurile organizate se bucura de o primire traditionala, cu calareti si cu cantec ardelenesc. Desi ai impresia ca ai calcat
intr-un sat de dincolo de vremi, oamenii zonei sunt constienti de locurile si traditiile pe care pot sa le valorifice. Ei spun ca sasii sunt cei de la care au invatat arta de a investi si de a promova ceea ce merita vazut. Sunt mandri de mica lor Bucovina si au grija sa-i faca pe cei ce le calca satul sa iubeasca simplitatea si istoria.
|