x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei '06 Safari - deluxe cu cerbi si broaste testoase

Safari - deluxe cu cerbi si broaste testoase

de Radu Tutuianu    |    19 Iun 2006   •   00:00
Safari  -  deluxe cu cerbi  si broaste testoase

Anul trecut, la Enisala, un investitor bucurestean a deschis o baza de agrement pentru expeditii in Delta. Turistii pot sa inchirieze jeep-ul, barca sau bicicleta si sa porneasca in cautarea viperei cu corn de la Enisala sau a cerbului carpatin din Parcul Macin.

Excursia de 200 km cu Land-Roverul costa 100 de euro de persoana, iar deplasarea cu barca ajunge la 100 de euro pe ora. Punctul de plecare e baza "Enisala Safari Village", aflata pe malul Lacului Razelm, la poalele cetatii medievale Heracleea. Turistii au la dispozitie o pensiune agroturistica, mai exact patru case taranesti transformate in vile si restaurant de cinci margarete.

CONDITII. Cazarea costa 50 de euro pe zi de persoana. Deocamdata sunt disponibile 12 paturi, carora li se adauga saltelele din doua corturi de campanie. Ion Calcan, administratorul bazei, spune ca a avut in vizita familii care au preferat sa locuiasca la cort: "Unii turisti aleg sa manance sau sa citeasca o carte pe prispa casei sau la gura cortului. De obicei, vin grupuri organizate de firme si fac team-building. Dar am avut si grupuri in vacanta, suedezi, italieni, francezi". Cei mai neobisnuiti clienti au fost soldatii americani de la Baza aeriana militara Mihail Kogalniceanu, care au venit deja de patru ori. Administratorul, fost subofiter, i-a privit cu atentie pe militarii NATO si a inteles ca baza de agrement de la Enisala a devenit o popota de lux, unde americanii isi impart decoratii si steaguri. "Soldatii nu au mers cu jeep-ul nostru la safari. Stiti, cum ii striga o data, se ridica toti si dispar intr-o secunda?", povesteste Ion Calcan.

Turistii cazati la pensiune au la dispozitie restaurantul si Crama Bizantina - un beci cu fresce abia uscate, realizate de un pictor "ciudat", dupa spusele administratorului; intre figurile de imparati si sfinti, artistul si-a portretizat propriul medic de familie in chip de inger.

Dupa ce se satura de confortul pensiunii, turistii pot inchiria o masina de teren. Expeditiile "Safari Delta Explorer" traverseaza judetul Tulcea, trec prin Jurilovca pe la situri arheologice, cetatea romana de la Slava Rusa, manastirea Cocos si ajung off-road in rezervatia naturala din Muntii Macinului, unde ii asteapta cerbul carpatin, broasca testoasa de uscat si fagul caucazian. (Radu Tutuianu)

×