x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei Barajul deschide caravana

Barajul deschide caravana

de Dan Constantin    |    20 Iun 2005   •   00:00
Barajul deschide caravana

Barajul de la Vidraru este poarta pentru descoperirea unei zone turistice si economice exceptionale. Prin ea au trecut cei 18 membri ai Caravanei, care au intalnit frumuseti naturale de vis si destine umane care au devenit subiectul reportajelor din primul episod al "Descoperirii Romaniei 2005".

  • Argesul s-a oprit in betonul barajului (fotoreportaj 1)
  • Vidraru, santierul sufletelor inrobite (fotoreportaj 2)
  • Tainele locurilor (fotoreportaj 2)
  • Jurnal de caravana (fotoreportaj 3) Borna nr. 1 pe traseul Caravanei Jurnalul National - Antena 1 este Barajul de la Vidraru.

    Un teritoriu unde frumusetea de veacuri a locurilor este acum mai bine pusa in valoare de amenajarea hidroenergetica si de Transfagarasan.

    Ambitia liderului comunist Gheorghiu-Dej de a vedea hidrocentrala de pe Arges in functiune nu s-a implinit. El a murit in martie 1965, cand barajul era ridicat, dar nu pornisera turbinele. Ceausescu si-a legat numele de Transfagarasan, drumul construit cu eforturi si jertfe pe care oamenii nu le-au uitat.

    Reporterii din Caravana prezinta in primul episod al lungii calatorii pe cativa dintre oamenii care au lucrat la Barajul Vidraru. Tensiunea unor vremuri apuse, cu micile satisfactii date de "panoul de onoare al intrecerii socialiste" este adusa printr-un tunel al timpului dupa 40 de ani. Oamenii de astazi, personajele cuplate la problemele anului 2005, pun in miscare motorul aducerii zonei Vidraru spre un paradis turistic. Merita sa-i cunoasteti pe eroii reportajelor.

    INTRATI IN CONTACT CU ECHIPA!
    Jurnalul National va asteapta sa contactati echipa noastra. Pentru orice sugestii va punem la dispozitie numarul de telefon 224.39.94, faxul 318.20.35 si adresa de e-mail caravana@jurnalul.ro.
  • ×
    Subiecte în articol: descoperirea romaniei