x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Doamne ce frumos e in SINAIA!!!

Doamne ce frumos e in SINAIA!!!

06 Feb 2008   •   00:00

Duminică dimineaţa am ajuns în Perla Carpaţilor. Sunt de 3 ore în frumosul oras de pe Valea Prahovei şi sunt consternat, şocat şi plin de nemulţumire. In cel mai fumos oraş de pe Valea Prahovei domneşte mizeria, nepăsarea, mârlănia, îngălarea, indolenţa..

.



Duminică dimineaţa am ajuns în Perla Carpaţilor. Sunt de 3 ore în frumosul oras de pe Valea Prahovei şi sunt consternat, şocat şi plin de nemulţumire. In cel mai fumos oraş de pe Valea Prahovei domneşte mizeria, nepăsarea, mârlănia, îngălarea, indolenţa... În fine, deplorabil. Trotuare necuraţate de zăpadă, neamenajate, noroi, mizerie...mi-e milă de acest oraş. Vile care mai de care mai plină de fitza dar în faţa plin de noroi, de zăpadă mizerabilă, în spatele noilor constucţii plin de pet-uri de bere, doze de energizant, pungi..Apropos de pungi, voi aloca acestui subiect câteva minute dar în altă zi.

Plimbându-mă pe străzile frumosului oraş am aflat într-un final că numele străzii AOSTA se trage de la un oraş din Italia, e da, în Italia au asemenea oraşe în ruină????; sau a greşit primarul gospodar când a comandat plăcuţele şi în loc de ANOSTA a ieşitt AOSTA, Să fi mâncat o literă???: Posibil.

Am ajuns şi la Castelul pentru care se bate o lume întreagă că e un bun al întregului popor... Mda, este un bun al poporului nostru pentru că nici o lopată nu s-a folosit să-i deszăpezeasca aleile, scările, părculeţul... Ba mai mult, s-a montat lângă o statuie o baracă în care un jăndar motzăie nederanjat. La intrarea în parc scria FUMATUL INTERZIS IN PARC...Bun, dar chiar în uşa de intrare 2 duduitze fumau nestingherite şi nu aveau scrumiere prin preajmă, deci legile is pentru fraieri, ăi deştepţi fac ce vor. Ah de-aş fi avut o bâtă.....(cât de violent pot fi!!!)

Prin fleoshcăiala de pe drum am ajuns si la frăţiorul Castelului. Şi acolo altă tâmpenie românească, caserie închisă, "biletele se pot procura de la casieria Castelului ăl mare" De ce???, casieriţa e in concediu, a plecat cu vaca la raze...E da, două fâtze cu alură de ghid ne sugerează că putem să le dăm lor banii de intrare, că se duce una din ele să ne cumpere bilete... BARBA, TZEAPA românească....Au băgat banii în buzunare şi ne-au lăsat să intrăm sugerându-ne că ele nu prea au chef să îşi facă meseria şi că la fiecare obiectiv avem explicaţii...Ce frumos e să mergi în muzeu!!!! In Austria îţi dau un ghid audio....da aici " Te descurci mon cher" E ţara descurcăreţilor...

Doamne ce frumos e în SINAIA!!! Chiar avem o industrie a turismului super dezvoltată, oamenii îşi dau tot interesul ca totul să fie în slujba turistului, primăria se preocupă în mod evident în crearea de condiţii optime pentru turiştii ce calcă prin Sinaia!!!!

Vă iubesc dragi oameni, care, prin eforturile voastre staţi în calea globalizării, nu lăsaţi să se distrugă un oraş cu istorie, în care un rege s-a apucat de capul lui să ne construiască edificii europene, să aducă ei în ţărişoara noastră cultură, de ce?, la ce bun? Noi le aveam pe ale noastre, acu' că avem posibilitatea, să arătăm lumii întregi că a avea cultură e o tâmpenie, să ardem edificiile făcute de alţii şi să le construim pe ale noastre...fără arhitectură, fără bun-gust, cu WC-u în curte cât mai lângă gardul vecinului.

Doamne...până când îi mai rabdă pământul????? Să ai şi să distrugi!!! Si asta pentru ce??? Pentru un cont personal cât mai umflat... Ah (unde am lasat bâta aia???...Probabil în mecla tutei din uşa castelului...Ce păcat că nu am mai multe..)

Reporter de serviciu: cdmitroi


×
Subiecte în articol: cetateanul