x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Making off

Making off

13 Aug 2005   •   00:00
Making off
BINGO! De data asta, Motu Pittis a fost mai mult decat multumit de amplasarea scenei. Exact asa cum si-a dorit: la tarmul marii, cu tineri de toate varstele stand turceste pe nisip (cum nu le-or fi amortit toate incheieturile?). Toate astea, stropite din belsug cu bere sau orice contineau sticlele patrunse si ele de atmosfera romantica a Vamii.

Nimeni nu se astepta sa vina si altcineva decat cei anuntati pe afis sau in paginile Jurnalului National. Si totusi... Magdalena Puscas (foto) a venit pe ultima suta de metri, cu jumatatea ei, care e si jumatatea trupei "Orizont ’77". Iar revelatia serii a fost Mircea Baniciu, transformat ca prin minune, de ruga lui Florian Pittis, din spectator in cel mai aplaudat dintre folkisti.

Nici unul dintre artisti nu i-a refuzat pe tinerii care au vrut sa se fotografieze cu ei. Toti cei care au vrut autografe le-au primit. Cineva insa a refuzat, politicos, sa dea autografe: Motu Pittis. Intrebat de un coleg de breasla mai tanar care-i motivul, Pittis a raspuns: "Cand a murit John Lenon, mi-am jurat sa nu mai dau in viata mea autografe. El a refuzat o singura data si si-a atras ura aceluia care s-a simtit frustrat". Pentru cine nu stie despre ce-i vorba, un dement l-a impuscat mortal pe componentul formatiei Beatles pentru ca n-a vrut sa-i dea un autograf la comanda...

Cine crede ca folkistii mananca numai caviar si beau doar sampanie frantuzeasca trebuie sa "le ia pulsul" la fata locului. Baniciu a baut vin dintr-un pahar de plastic si a mancat porumb fiert, cot la cot cu vamaiotii. Poate ca locul asta are o energie speciala, care te face fericit cu atat de putine si simple de-ale gurii si cu-atat de multe si rare de-ale sufletului.

Numarul de ordine in Vama este 2. In apa intra cate doi, pe muzica lui Doru Stanculescu danseaza cate doi, bautura se cumpara si se imparte la doi, pana si denumirea localitatii e formata din doua cuvinte. Chiar daca pleci singur intr-acolo, cu un hocus-pocus al spiridusilor bastinasi ti-ai si gasit perechea. Vorba lui Tudor Chirila: "Am plecat la Vama Veche/Sa-mi gasesc si eu pereche". Si daca o data nu se pune, sigur vom reveni, ca sa-i gasim pereche primei seri.

×
Subiecte în articol: folk you!