x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Parlamentarul, afaceristul secolului

Parlamentarul, afaceristul secolului

18 Mar 2010   •   00:00
Parlamentarul, afaceristul secolului
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

"Trăiesc în Australia de 15 ani şi cu mâna pe inimă spun: nu e la fel ca în România. Nu îţi dispar roţile maşinii sau ştergătoarele, nu sunt cerşetori pe stradă, nu te scuipă nimeni în faţă, Poliţia lucrează pentru cetăţeni, iar politicienii, inclusiv primul-ministru, se numesc «slujbaşi publici». Ştiţi de ce? Dacă nu fac ce trebuie, pierd alegerile sau sunt cercetaţi, judecaţi şi, dacă sunt găsiţi vinovaţi, condamnaţi. Un senator a fost demis din Parlament pentru că a folosit fraudulos alocaţia de călătorie.

Vorbim de sub 2.000 de euro. Ministrul Justiţiei a trebuit să îşi dea demisia pentru că a fost prins la volan cu alcool în sânge peste limita legală. Nu mult, dar suficient. Când s-a întâmplat aşa ceva în România? Aş vrea să vă dau exemple în continuare, dar nu prea am cum. Pentru că nu prea sunt. Nu pentru că făptaşii nu sunt prinşi, ci pentru că politicienii nu privesc funcţia de parlamentar ca pe afacerea secolului." (Golem)

 

Banii ţării sunt tot mai puţini, dar avem tot mai mulţi miliardari
"La noi, în România: salariile cresc, scăzând; pensiile sunt tot mai mari, fiind reduse; medicamentele gratuite trebuie cumpărate; la robinet apa caldă curge rece, iar apa potabilă nu e bună de băut; trăim în frig, plătind tot mai multă căldură; plătim asistenţa medicală gratuită; avem un preşedinte care spune mereu adevărul, dar fiecare promisiune a lui se dovedeşte a fi o minciună.

Culmea, la fel se întâmplă şi cu primul-ministru! Premierul ştie totdeauna ce vrea «românul», fără să-l întrebe niciodată; banii ţării sunt tot mai puţini şi avem tot mai mulţi miliardari; poporul primeşte tot mai mult, iar numărul săracilor sporeşte în fiecare zi; cel mai performant Guvern ales de Parlament este acela care tocmai fusese destituit pentru incompetenţă; fiecare ministru jură azi, cu mâna pe Biblie, că doreşte binele poporului şi de a doua zi porneşte un program menit să-l distrugă; salariile profesorilor au crescut cu 50%, prin reducerea cu 15%; într-un singur an au fost create 200.000 locuri de muncă şi, ca urmare, numărul şomerilor a crescut cu 300.000; este garantată libertatea de exprimare a cetăţeanului datorită efortului serviciilor speciale de a le asculta, în fiecare clipă, telefonul; libertatea presei este sfântă, de aceea ajung în stare de faliment tot mai multe ziare antiguvernamentale; s-a redus cu peste 60% numărul taxelor şi impozitelor, dar plătim cu 20% mai mult taxe şi impozite; s-au desfiinţat peste 100 de agenţii guvernamentale, prin creşterea numărului angajaţilor în plată al acestora cu circa 10%; cabinetul premierului a fost micşorat, desfiinţat chiar, prin angajarea în plus a câtorva zeci de consilieri personali ai primului-ministru; Constituţia este respectată de guvernanţi prin încălcarea fiecărui paragraf al ei, sub îndrumarea atentă a primului-ministru,care este doctor în drept constituţional." (Român umilit)

 

Folosesc rar apa şi săpunul
"De ce nu-mi place că sunt român? Pentru că fac grătar şi las pet-urile şi ambalajele de mici să se sufoce natura cu ele. Pentru că scuip pe stradă, scuip şi seminţe, suflu mucii, arunc chiştoace de ţigări şi râgâi. Pentru că, după 100 de ani, încă îi aştept pe americani şi mă tot uit în ograda lor ca să mă minunez de realizările lor. Pentru că încă stau la coadă ca pe vremea lui Ceaşcă, fără să ştiu ce se vinde. Pentru că îmi bat nevasta şi copiii ca să le arăt cine e şeful în casă. Pentru că îmi cheltui banii pe băutură şi mâncare ieftină.

Pentru că sunt parvenit şi îmbogăţit peste noapte şi îmi place să-mi sfidez vecinii şi amicii cu maşini luxoase şi vilă chicioasă. Pentru că merg la vot să pun ştampila pe partidul care mi-a plătit votul cu bani, pungă de cârnaţi şi salam ori geacă. Pentru că sunt credincios doar în zile de sărbătoare, adică de Paşti şi Crăciun. Pentru că îmi trimit copilul la facultate particulară, deoarece e mai comod şi sigur. Pentru că plătesc şpăgi la doctori, asistente şi infirmieri ca să îmi rezolv problemele de sănătate. Pentru că folosesc rar săpunul, periuţa de dinţi şi apa. Şi câte ar mai fi de spus..." (Ionescu)

 


Pomanagii şi cerşetori
"Plăcerea de a fi român o simţi când faci slalom printre flegmele lăsate dis-de-dimineaţă pe trotuarele urbelor frumoasei noastre patrii. Sau când vezi lângă magazinul Cartier din Paris câte un român stând la cerşit. Sau când câte o ţigancă sănătoasă îşi ridică rochia fără jenă şi face pipi în văzul lumii. Sau când din gura prea rânjitului Guţă Nicolae ies minunatele manele, adică *** cel mai de preţ al subculturii naţionale tolerate de prostimea din Parlament, care ar putea da nişte legi, dar care tace şi zace. Să fii mândru că eşti român." (Bulescobici)

 

Patriot versus oportunist
"Românii în general se ţin patrioţi. Dar nu sunt. Sunt în cel mai bun caz oportunişti. Nu le pasă deloc de patrie, de locul natal, de mormântul bunicilor. Chiar şi îndemnul de a emigra nu este o soluţie. Ar trebui să se uite fiecare în interiorul său şi să se analizeze, ce face şi în interesul cui. Dacă emigrezi, eşti un străin rupt de rădăcini care are nevoie poate de toată viaţa să se integreze în noua societate, nemaivorbind că aruncă viaţa părinţilor şi pe a bunicilor săi. Despre patriotism să nici nu vorbim. Cum poţi fi patriot când nu eşti acasă?" (Zeus)

 

Ruşinea de a fi român
"Sunt trist că sunt român, fiindcă românii sunt un popor inferior, lipsit de calitate, pidosnic şi meschin... Îmi e ruşine că sunt român, fiindcă în România oamenii acceptă fără probleme să trăiască printre dejecţii canine şi umane, care au invadat trotuarele oraşelor. Este frustrant să fii român, fiindcă românii n-au caracter, n-au cuvânt şi nici stil. Sunt un popor murdar, urât mirositor, prost îmbrăcat. România este o ţară dezorganizată. Manelizată, ţiganizată, tabloidizată. Însă cea mai gravă în ţara noastră este prostia. Suntem oameni care nu reuşim să înţelegem cauzele decrepitudinii noastre şi ne încăpăţânăm să fim propria noastră diversiune. Aceste autodiversiuni sunt singurele întreprinderi româneşti care reuşesc. România este un eşec iremediabil. Şansa ei ar fi doar anexarea de către o naţiune normală şi puternică.

Altfel, vom involua chiar biologic şi ne vom transforma în dobitoace şi vom confirma teoria evoluţionistă la maniera românească, adică invers, de la om la maimuţă. Uitaţi-vă pe stradă. Procesul a început..." (Virgil Popa)

 

Puşcăriaşul o duce mai bine decât bolnavul
"De ce nu-mi place România? Pentru că văd români care fac manifestaţii pentru a elibera hoţii, fie ei şi primari, din puşcării, în loc să ceară pedepse mai aspre pentru cei care încalcă legile ţării. Pentru că un puşcăriaş, deci un om certat cu legea, beneficiază de un trai mult mai decent în puşcărie decât un bolnav în spital. Pentru că românii urăsc câinii şi alte animale de companie. Pentru că românii preferă să mănânce seminţe şi să le scuipe pe jos, să asculte manele şi să ceară «să moară capra vecinului»."(Constantin I.)

●Răspunderea pentru opiniile exprimate în această pagină aparţine exclusiv autorilor

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă