x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Valentine’s Day-ul lui pisi

Valentine’s Day-ul lui pisi

de Rozana Mihalache    |    13 Feb 2010   •   00:00
Valentine’s Day-ul lui pisi



"Valentine's Day" sau "Ziua Indrăgostiţilor" a devenit pentru români una dintre cele mai populare celebrări ale anului, împreună cu "Halloween", ambele fiind importate din marea şi puternica Americă.

"Ziua Indragostiţilor" totuşi are parte de mai multă popularitate decât "Noaptea morţilor vii" şi, dacă stăm bine să ne gândim, e primită cu mai mult entuziasm decât Crăciunul sau Anul Nou.

Încă de la sfârşitul lunii ianuarie magazine, firme de turism sau posturi de radio promovează agresiv şi "vând" această zi, reuşind să inducă în mintea consumatorului ideea că "a venit momentul să-şi declare dragostea - undeva departe de România-" sau că "e timpul să-şi găsească un partener".


CE-AŞTEAPTĂ PISI DE LA IUBI

În final, din toate acestea se pare că trebuie să înţelegem că doar de "Ziua Indragostiţilor" e în regulă să rostim "te iubesc", sau, dacă ne găsim un partener pentru ocazie, pe care-l alegem la întâmplare ca să nu fim singuri, e suficient pentru tot restul anului.
Dar, să trecem acum la cea ieftină parte a acestei celebrări efemere şi artificiale a dragostei, şi anume "Valentine's Day-ul lui pisi".
Valentine's Day-ul lui pisi, credeţi ori ba, este un must-have, trendul absolut, "fatăăă", care trebuie să se întâmple neapărat cu nişte maimuţoaie de pluş, şi multe, multe chestii în formă de inimioară, pe care "pisi" le poartă cu ea, mândră că le-a obţinut de la al ei iubi.


CONDIŢIA UNEI ZILE FERICITE

În funcţie de situaţia materială, pisi (pe numele ei alternative: îngeraş, zână, savarină, amandină şi toată gama de prăjituri de la cofetăria din colţ) e fericită dacă:

a. găseşte de la iubi un plic (neapărat cu inimioare roz şi roşii desenate pe el) care conţine bilete spre Paris, urmând ca ştirea plecării lor "cu un avion particular" să apară pe primele pagini ale tabloidelor (vezi cazul "Bote" şi Bianca);

b. iubi îi aduce un inel cu diamant într-o cutiuţă de catifea în formă de inimioară, împreună cu un buchet de trandafiri roşii, suflaţi pe marginile petalelor cu sclipici auriu şi o cere în căsătorie, că na, trebuie să fie şi "Valentine's Day-ul" bun de ceva; şi, în general, cererea sună cam aşa: "să mor că dacă nu mă iei acuma, io a doua oară nu te mai cer". Pisi se entuziasmează şi îi spune un "da" piţigăiat cocalarului ei briantinat;

c. orice pisi de liceu ("piţipoancă în devenire") primeşte de la cocalarul ei de cartier o pernă în formă de inimioară, un inel de argint în formă de inimioară, un trandafir de plastic, care inevitabil ascunde ceva în formă de inimioară şi alte grozăvii în forme "cardiace", ce se găsesc la târgurile de profil sau la tarabele înfiinţate special pentru "sărbătoarea îndrăgostiţilor".
Pentru că da, la noi se deschid tot felul de târguri cu "prostioare romantice" care o fac pe pisi să-şi sacrifice ora la coafor şi să meargă în cercetare. Nu de alta, dar până nu-şi bagă ea unghiuţele false în toţi ursuleţii de pluş, oftând fericită şi entuziasmată, nu simte că se apropie ziua cea mare cu adevărat.
Ziua în care iubi îi va spune vorbe dulci şi o va duce la un film în Mall, ca să simtă că se culturalizează în timp ce el îi bagă mâna pe sub fustiţă, profitând de întuneric şi simţindu-se momentan răsplătit pentru eforturile depuse.


SHAORMĂ ÎN JEEP PERSONALIZAT

Valentine's Day-ul lui pisi e de fapt o zi tristă, privită din exterior, pentru că e singura din luna respectivă, sau din şase luni, sau din (dacă e norocoasă) întregul an petrecut împreună, înainte să o schimbe cu alta mai ne-uzată, în care cocalarul ei îi face declaraţii de dragoste, fie ele plusate de o palmă peste ceafă sau la fund şi "îndulcite" de replici ca: "tu eşti prinţesa lu' tata/băiatu'".
Desigur, pisi nu-şi dă seama de nimic din toate acestea pentru că ea savurează totul din plin, de la şampania ieftină până la shaorma îngurgitată în grabă în jeep-ul personalizat al lui iubi.


BANI DE TUNAT
Mai există şi cazuri "ideale", când pisi îşi petrece Valentine's Day-ul bandajată, pentru că iubi i-a oferit un cadou nepreţuit: banii suficienţi pentru ca ea să se tuneze din cap până-n picioare. Cum să nu-i vină să-şi tatueze numele lui deasupra siliconului?
Aşadar, în lumea lui pisi, "Valentine's Day" are o semnificaţie aparte, chiar dacă de la an la an finanţatorul-cocalar se schimbă, pentru că ea, indiferent dacă e nevoită să suporte plesnituiri tandre peste şezută ori să împingă un cărucior cu rotile, va fi tratată regeşte şi va primi daruri... în formă de inimioară.

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă