Tabăra de creaţie „Vara pe Uliţă", desfăşurată la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti", i-a îndemnat pe micuţii participanţi să descopere cea mai frumoasă tradiţie: meşteşugurile populare. Porţile atelierelor mai sunt deschise până la 8 august.
Şi anul acesta aleile micului sat din inima Bucureştiului au fost luate cu asalt de copii. Dornici să înveţe fel şi fel de meşteşuguri, micuţii au profitat de atmosfera plăcută din incinta muzeului şi au format ateliere de creaţie. Coordonaţi de profesori şi însoţiţi de părinţi, tinerii meşteri au pornit la drum.
Încă de dimineaţă, măsuţele de lucru s-au pregătit pentru a-i întâmpina pe copii. Sârguincioşi şi plini de încredere, aceştia şi-au ocupat locurile şi s-au apucat cu iscusinţă de treabă. În incinta atelierului de olărit l-am găsit şi pe micuţul Codrin Marian. La 10 anişori ne-a povestit câte ceva despre ocupaţia lui: „Am făcut o farufrie azi la roată. Mi s-a părut foarte plăcut. Domnul profesor chiar învaţă copiii la olărit. Încerc să mai practic câte ceva acasă, fiindcă dispun de roata olarului. Dar asta de aici este mult mai fumoasă! A mea de acasă e aproape o jucărie".
De la atelierele de olărit am trecut la cele de modelaj, ouă încondeiate, sculptură în lemn, icoane pe sticlă, podoabe populare şi împletituri. Grupurile de fete au creat o varietate largă de mărgele şi brăţări. Înşirate pe gută, acestea erau apoi aşezate pe masa de lucru, în funcţie de culori.
Cu Păcală la atac!
La orele prânzului „Vara pe uliţă" dă startul la distracţie! Toţi copilaşii din incinta muzeului, şi nu numai, au fost invitaţi, săptămâna trecută să ia parte la o lansare de carte, dar şi la poveştile lui... Păcală. Ioana Nicolaie a aruncat bagheta magică asupra celor mici şi i-a purtat în lumea lui Arik. „Aventurile lui Arik" le-a dăzvăluit copiilor o lume în versuri, întâmplări uimitoare, dar şi definiţia curajului şi a prieteniei. Mai mult, provocaţi la concurs, tinerii „meşteri" au răspuns corect la toate întrebările care le-au fost puse în legătură cu fascinantele acţiuni ale personajului.
Spectacolul s-a încheiat cu poveştile hazlii ale lui Păcală. Timp de trei săptămâni evenimentele dedicate copiilor s-au ţinut lanţ. Spectacolele de dans, muzică şi păpuşi au stârnit aplauze şi hohote de râs.
Citește pe Antena3.ro