x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Album - Best Of Timpuri Noi

Album - Best Of Timpuri Noi

de Alex Revenco    |    22 Aug 2006   •   00:00
Album - Best Of Timpuri Noi

De cateva luni incoace, una dintre cele mai importante formatii rock din Romania a revenit in circuitul concertistic. Nu demult, MediaPro Music a lansat pe piata "Back in business", noul disc al lui Artan, Dan & Co.

Timpuri Noi este din nou in centrul atentiei, atat prin concertele din Bucuresti sau din tara, cat si prin noul album, ce contine hituri care au facut furori la vremea lor si au devenit emblematice pentru grup: "Adeline", "Vecina", "Victoria", "Veta", "Luca", "Emigrant USA". Pe langa piesele mentionate (reeditate si reorchestrate), mai sunt patru noutati ("Umbrela", "Rock’n Roll", "Asteroidul" si "Tata"), dar si sapte remixuri: "Adeline" (Gojira & Kosak Remix), "Vecina" (Gojira & Kosak Remix), "Tanta" (Dan Handrabur Remix), "Namol" (Rolf Remix), "Luca" (Brazda lui Novac Remix), "Stan" (Lucian Stan Remix), "Adeline" (Michi Remix). Avand in vedere titlurile enumerate este clar ca avem de-a face cu un disc "Best Of", garnisit si cu ceva piese noi, asa cum sta bine unui grup care se respecta si editat in conditii grafice deosebite de MediaPro Music.

UMBRELA. Primul single si videoclipul aferent este "Umbrela", o piesa dinamica, plina de umor si ironie, caracteristic formatiei. Revenind la formatie, trebuie spus ca de anul trecut si pana acum componenta a ramas aceeasi: Adrian "Artan" Plesca - solist vocal, Dan Iliescu - chitara, Andrei Barbulescu - tobe, doar chitaristul bas e altul, Andrei Filip in locul lui Silviu Sanda, prezent pe disc. Majoritatea pieselor de pe acest disc sunt compuse de Dan Iliescu (muzica si text), exceptiile fiind "Vecina" (M. Capota/ D. Iliescu), "Asteroidul" (D. Iliescu/ Adrian Plesca) si "Emigrant USA" (D. Iliescu/F. Dumitrescu). Dintre noile compozitii, "Tata" este cantata de Dan Iliescu si compusa in memoria tatalui sau. Cu multa munca, intelegere intre componenti si cat de multe concerte la activ, Timpuri Noi are toate sansele sa ajunga ce a mai fost odata: grup de top in rockul din Romania.

×
Subiecte în articol: cultura remix