x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Adi de la Valcea in durerea lui

Adi de la Valcea in durerea lui

14 Sep 2004   •   00:00

Baiatul ala de la TVR 1 care face Tonomatul DP 2, nu-stiu-cum Maruta, are o mana la adus invitatii ceva de speriat!

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Daca vineri stiu sigur c-am ramas siderata privindu-l pe Guta cum se bestializa, ieri (luni) l-am vazut pe Adi de la Valcea. I-haaa! Habar n-aveam ce misto arata un manelist cu chitara-n brate. Adi de la Valcea, doamnelor si domnilor, avea o chitara-n mana. Ceea ce e de bine.

Imi pare rau ca nu l-am prins de la-nceput (spun asta de parca el fugea foarte repede si mie mi-era greu sa ma tin dupa el), dar oricum, har cerului c-am prins si-atat! Am vazut ca telespectatoarele erau foarte emotionate cand intrau in direct. Eu le-nteleg perfect. E foarte greu sa mai ai suflu dupa ce intri-n contact cu un monstru sacru al manelelor, un ditamai artistu’, un rege al cantului de suflet, un doctor al inimilor seduse si lasate balta! Practic, un cardiolog reusit.

Ah, eu care acum traiesc o tragedie emotionala, trebuie sa stiti ca-i inteleg pe cei care apeleaza la medicul Adi de la Valcea ca sa le ostoiasca durerea. Caci asa cum le zice Adi prea putini o mai zic. Asa cum le doineste el... mmmmmm... ma-ndoiesc ca mai poate doini cineva. Si mai e ceva: baiatul asta nu numai ca preia niste melodii si le interpreteaza el, in maniera lui personala, dar le imprima autenticitate, isi lasa amprenta pe fiecare dintre ele, conferindu-le astfel originalitate. Adi de la Valcea face arta nascuta din durere.

Dar despre harul de rapsod absolut al durerii sufletesti, vorbim mai tarziu.
Acum simt nevoia sa va impartasesc ceva ce numai Adi de la Valcea, cele cateva milioane de telespectatori ai Tonomatului, dumneavoastra si, cu voia dumneavoastra ultima pe lista, eu mai stim: "Masinile pentru mine e cea mai mare pasiune care o am io (...), e ceva dus la extrem." Pai da! La cat castiga, numai un manelist isi poate permite o asa pasiune. In ce ne priveste pe noi, astialantii (sic!), am credinta ca singura pasiune pe care ne-o putem permite este colectionatul de surprize de la guma de mestecat, furate cu bestialitate de la copiii de pe scara cand ei nu sunt atenti.

In incheiere, va oferim un scurt dar inimos program artisic, made by Adi de la Valcea, citat din memorie: "Am gresit si io o data/ Hai de doua, poate trei/ Pedepseste-ma de vrei/ Da’ nu te-ndragosti de ei". Pam-pam!
×
Subiecte în articol: arte valcea adi