x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Arta - Eleganta detaliului

Arta - Eleganta detaliului

de Eliza Dumitrescu    |    15 Noi 2005   •   00:00
Arta - Eleganta detaliului

Expozitia "Costum", deschisa la Galeria Posibila pana la 4 decembrie, este cel mai recent proiect al artistului plastic Iuliana Vilsan.
Lucrarile sunt intitulate "Portret", cu exceptia unuia, care se numeste "Autoportret" si care astfel se afla intr-o pozitie privilegiata. Ele reflecta atat experienta sa din domeniul teatrului, cat si atentia deosebita acordata detaliului, de altfel, un laitmotiv al viziunii sale. In fiecare dintre tablouri costumul apare ca o constanta, care pentru Iuliana Vilsan se defineste drept "un invelis si totodata un concept, o forma mentala de a determina un mesaj". Atentia acordata detaliului este evidenta in modul de tratare al unei broderii, al unui rever, al unei cravate. Atmosfera picturilor sale este in acelasi timp familiara si abisala. Detaliile domestice sunt proiectate pe un cadru care te trimite la spatiul profund al visului, la logica sa particulara. Culorile creeaza o amosfera cromatica blanda, echilibrata, lipsita de stridente.

DUBLU. Iuliana Vilsan este unul dintre cei mai activi artisti plastici contemporani. Tanara artista realizeaza atat creatii conexe domeniului teatral, cat si pictura propriu-zisa. Iuliana Vilsan a lucrat ca scenograf, avand o colaborare cu regizorul Mihai Maniutiu, a realizat decorurile si costumele pentru multe spectacole de teatru si de opera. Picturile sale au fost inscrise in numeroase expozitii nationale si internationale, dar si in colectii particulare din Danemarca, Franta, Italia, Romania.

×
Subiecte în articol: arte