x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Balet la superlativ

Balet la superlativ

de Maria Sârbu    |    21 Oct 2009   •   00:00
Balet la superlativ

Ni se promite o gală de balet la fel de spectaculoasă ca cea de la 21 februarie curent. "Stars of the 21st Century" revine pentru a doua oară în România, cu faimoşi dansatori de la opt prestigioase companii de profil din lume. Evenimentul se va desfăşura la 7 noiembrie pe scena Sălii Palatului, cu începere de la ora 19:30.



Directorul artistic al Galei Internaţionale de Balet "Stars of the 21st Century", Nadia Veselova-Tencer din Canada, a gândit pentru Bucureşti un program nou, variat şi interesant, cu balet clasic, neoclasic şi contemporan. 13 dansatori de la companii cu renume mondial vor încânta publicul.

Dintre cei mai buni
Artiştii care vor evolua la 7 noiembrie sunt: Dmitri Gruzdyev şi Erina Takahashi de la English National Ballet; Anastasia Goryacheva şi Viacheslav Lopatin de la Bolshoi Ballet din Moscova; Alina Somova (foto) de la Mariinsky Ballet din St. Petersburg; Mikhail Kaniskin şi Elisa Carrillo Cabrera de la Berlin Opera Ballet; David Makhateli de la Royal Ballet, London; Jiri Bubenicek de la Dresden SemperOper Ballett; Otto Bubenicek de la Hamburg Ballet; Iana Salenko şi Marian Walter de la Berlin Opera Ballet; Joh Vallejo de la Scaena Carmen Roche, Madrid. Spectacolul va avea două părţi. În prima parte balerinii de la Bolshoi vor dansa "Flacăra Parisului" -  pas de deux, cei de la Berlin Opera Ballet - "Not Any More". Cuplul de la English National Ballet vor aduce în faţa publicului "Giselle" - pas de deux, iar ruşii de la Sankt Petersburg "Corsarul" - pas de deux. Şi în partea a doua vor putea fi urmărite alte interesante momente, printre care "Manon" - pas de deux, "Silfida" - pas de deux, "Don Quijote" - pas de deux sau "Lebăda albă" - pas de deux.

Biletele pentru gală pot fi procurate de la casieria Sălii Palatului, Magazinul Muzica, de la librăriile Cărtureşti, magazinele Germanos, Vodafone şi Diverta, precum şi online de pe www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro. Sunt cinci categorii: I - 250 lei, II - 200 lei, III - 150 lei, IV - 100 lei şi V - 75 lei.

×
Subiecte în articol: arte