x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bookfest şi cărţile sale

Bookfest şi cărţile sale

06 Iun 2008   •   00:00
Bookfest şi cărţile sale

Cărţi care ne-au atras atenţia, cărţi care s-au lansat. Cărţi care merită. Iată cîteva dintre ele.



Cărţi care ne-au atras atenţia, cărţi care s-au lansat. Cărţi care merită. Iată cîteva dintre ele.

ISTORIA ARTEI ROMÂNEŞTI.
Editura Litera Internaţional propune o carte de excepţie. Avîndu-l ca autor pe Vasile Florea, lucrarea, apărută în condiţii grafice impecabile, este extrem de bine documentată şi se adresează tuturor iubitorilor de artă, atît profesioniştilor în materie, cît şi publicului larg. Bogat ilustrat, volumul oferă o imagine de ansamblu, sugestivă şi cuprinzătoare, a evoluţiei fenomenului complex al artei de pe teritoriul României, începînd din preistorie şi pînă la jumătatea secolului al XX-lea, sub multiple manifestări: arhitectură, pictură, sculptură, grafică, arte decorative şi aplicate. Conţine, de asemenea, indice de nume şi aproximativ 1.000 de reproduceri color şi alb-negru ale celor mai valoroase opere din toate timpurile şi ramurile artei.

EVANGHELIA. Un alt eveniment important a fost lansarea, miercuri, a volumului "Evanghelia după Jimmy". Directoarea Editurii Humanitas Fiction, Denisa Comănescu, a spus că "Evanghelia după Jimmy" este "un roman complex, care îi atrage pe cititorii tineri, dar şi pe cei maturi. Este un roman care pune problema de moralitate, de cum este percepută religia astăzi". "Evanghelia după Jimmy" este considerat unul dintre cele mai provocatoare romane ale literaturii contemporane. Ceea ce suscită popularitatea volumului este exerciţiul de imaginaţie pe care îl propune: dacă Giulgiul de la Torino ar conţine cu adevărat ADN-ul Mîntuitorului, atunci printre noi s-ar putea plimba nestingherită o clonă a lui Iisus.

EXCURSII. La Bookfest există şi promoţii mai puţin obişnuite. Nu este vorba despre tradiţionale reduceri 10%-15%-25%, ci despre altceva... "Romance", cea mai nouă colecţie iniţiată de Polirom, care cuprinde cărţi de Sheila O’Flanagan, Ellen Feldman, Jane Asher, Maeve Haran şi Alexandra Ares, le poate aduce cumpărătorilor de la Tîrgul de Carte Bookfest 2008 un week-end romantic la Paris. Cei care vor achiziţiona titluri apărute în colecţia "Romance" de la standul Polirom (pavilonul 14, standul 10) vor participa la o tombolă.

Lansări şi invitaţi

Şi astăzi, vineri, tîrgul este plin de evenimente. La ora 12:00, invitaţii Florin Constantin şi Georgeta Dimisianu vor vorbi la evenimentul de lansare a volumului "Între Bellu şi Montparnasse". Cartea va fi urmată de o altă lansare: "O istorie sentimentală a Imperiului Britanic". Ora 14:00 vă poate prinde la standul Editurii Leda. Se lansează cartea "Oryx and Crake", scrisă de Margaret Atwood. "Romanul este despre hybris şi despre oamenii care se joacă de-a Dumnezeu – la propriu, în cazul lui Crake, geniul înrăit al cărui proiect secret este responsabil pentru distrugerea de care este acum înconjurat Snowman", scrie The Observer. Mircea Diaconu va fi prezent alături de Cornelia Rădulescu şi Denisa Comănescu la standul Editurii Humanitas, la ora 14:00, pentru cele două serii de autor – "Isabel Allende", în care apare "Despre dragoste şi umbră", şi "Eric-Emmanuel Schmitt", în care apare volumul "Copilul lui Noe". La ora 15:00, Editura Herald lansează "Japonia – între meditaţie şi contemplaţie". "O ciocolată pe zi te scapă de doctorii", spun cei de la Corint. Dacă este aşa vom vedea la ora 16:00, la standul editurii, alături de dr Şerban Damian. "Blestemul manuscrisului" (Tritonic) se lansează la standul Editurii Tritonic. Autori: Bogdan Hrib şi Răzvan Dolea. Invitat: Bogdan Teodorescu. Scriitorul american de origine română Andrei Codrescu este profesor de literatură engleză şi comparată la Louisiana State University. Din această ipostază, Andrei Codrescu descrie în "Prof pe drum" (Editura Curtea Veche) o călătorie iniţiatică de la Est spre Vest, în care descoperă o Americă mai puţin cunoscută. Ora 15:30, la stand. "Pot merge şi singur şi alte povestiri de dragoste" este cartea pe care o propune de Adolf Muschg. Lansarea – la ora 16:00, la standul Rao. Tot Tritonic, vă mai propune ceva. Lansarea unei cărţi unice, semnată Bogdan Teodorescu – "54/24". Veţi vedea despre ce este vorba la ora 16:30.

×
Subiecte în articol: arte standul