Opera Naţională Bucureşti şi-a deschis stagiunea, sâmbătă seară, cu "Evgheni Oneghin".
După o scurtă incursiune în lumea picturii şi a sculpturii (şi asta deoarece foaierele Operei găzduiesc de-acum şi lucrări de artă ale unor artişti plastici români), s-a ridicat cortina, în faţa unei săli pline, pentru un spectacol, premieră de vârf a stagiunii trecute: Evgheni Oneghin de Ceaikovski, în regia lui Ion Caramitru. Duminică seară, de asemenea a avut loc rememorarea unui titlu important al stagiunii trecute - Giselle - spectacol care a deschis stagiunea de balet a primei scene lirice a ţării.
"Va fi o stagiune foarte scurtă, deoarece de la 1 mai 2010 este programat să eliberăm scena pentru a face loc lucrărilor de reinstaurare şi reamenajare a clădirii Operei, când se va pune accent şi pe dotarea tehnică a scenei", spune directorul Operei Naţionale din Bucureşti, Cătălin-Ionescu Arbore. După data de 1 mai nu se va încheia activitatea Operei, artiştii urmând să susţină în aer liber o microstagiune de aproape trei luni, la arenele de vară ale Parcului Naţional (fostul 23 August).
Scena Operei bucureştene beneficiază pentru prima dată după 56 de ani, de când funcţionează, de lucrări de reparare şi reamenajare. "Cu toţii am stat cu inima şi cu sufletul la gură, pentru că posibilitatea apariţiilor unor fisuri sau - Doamne fereşte! - a unor accidente se putea întâmpla oricând. Sperăm, cu această ocazie, ca scena noastră să fie adusă la un nivel cât de cât decent faţă de ce există în lume."
Din stagiunea abia deschisă mai face parte spectacolul pentru copii "Hansel şi Gretel", un basm-feerie ce va fi pus în scenă în luna decembrie, iar cu prilejul lucrului pentru această premieră conducerea operei oferă posibilitatea tuturor copiilor doritori, iubitori sau nu de operă, de a vedea cum se creează basmul şi de a descoperi lumea din spatele cortinei.
Citește pe Antena3.ro